"Kraftwerk" līksmos klubā "Essential"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc pasaulē populārās elektroniskās mūzikas grupas "Kraftwerk" koncerta "Skonto" hallē klubā "Essential" notiks koncerta oficiālās pēcviesības "Electro Non – Stop Riga", kurās goda viesi būs paši "Kraftwerk" dalībnieki.

Pasākuma muzikālā amplitūda būs plaša, bet konceptuāla. Apmeklētāji varēs baudīt "electro", "electro-tech", "minimal techno", "tech-house" un klasiskās "electro" mūzikas noskaņas.

Ar īpaši šim pasākumam sagatavotu programmu digitāliem un analogiem elektroniskajiem instrumentiem kopā uzstāsies Android un Vital. Pasākuma īpašais viesis būs dīdžejs Grey, kurš ieradīsies no Baltkrievijas. Viņš izpelnījies lielu atzinību "electro-tech" žanra cienītāju vidū un uzskatāms par vienu no Minskas ievērojamākajiem vinila dīdžejiem.

Tāpat pasākumā piedalīsies dīdžeji Draza un Djen, bet pie video pults darbosies vīdžejs Roman. Pasākumā uz vairāk nekā 30 ekrāniem būs redzami "Kraftwerk" video un koncertu ieraksti, kas tiks miksēti un papildināti ar grafiskiem attēliem. Videoprojekcijām pasākumā būs īpaša loma, līdzvērtīga muzikālajām aktivitātēm.

"Kraftwerk" "Skonto" hallē koncertēs 29. maijā. Zināms, ka mūziķi Rīgā ieradīsies pilnā sastāvā, vedot līdzi visu nepieciešamo skaņas, gaismu un video tehniku, lai savas pasaules koncerttūres ietvaros sniegtu divas stundas ilgu muzikāli tehnoloģisku šovu Latvijas publikai.

"Kraftwerk" idejas pirmsākumi meklējami 1960. gados, kad, studējot Diseldorfas Konservatorijā, satikās Ralfs Hutters un Florians Šneiders. Abi studenti izveidoja "Kraftwerk", paši būvējot dažādas ritma mašīnas un eksperimentējot savā mājas ierakstu studijā "KlingKlang". 1969.gadā grupa izdeva savu debijas albumu "Kraftwerk 1", kam pavisam drīz sekoja "Kraftwerk 2" un "Ralf and Florian".

"Kraftwerk" lielie panākumi sākās 1974.gadā ar albumu "Autobahn". Vēlāk "Kraftwerk" turpināja attīstīt un iedvesmot elektroniskās mūzikas pasauli, izdodot albumus "Radio-Activity", "Trans-Europe Express", "The Man Machine", "Computer World", "Electric Cafe", "The Mix", un visbeidzot – "Tour de France Soundracks" 2003.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu