Sadalītas Kultūras ministrijas prēmijas tautas mākslā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kultūras ministrija piešķīrusi desmit prēmijas tautas mākslā, katru Ls 217 (Ls 200 pēc nodokļu nomaksas) apmērā. Prēmija piešķirta Rīgas kultūras un tautas mākslas centra "Mazā ģilde" jauniešu korim "Balsis" - diriģenti Agita Ikauniece un Ints Teterovskis - par izciliem sasniegumiem Latvijas kora mākslā 2003.gadā.

Prēmija piešķirta Talsu rajona virsdiriģentam Mārim Sirmajam un Talsu rajona padomes Kultūras nodaļas vadītājai Dzintrai Eglītei - par spilgtu radošo devumu Latvijas kora mākslā 2003.gadā, bagātinot Talsu rajona kultūrvidi un veicinot augstvērtīgu amatierkoru un profesionālo mūziķu sadarbību Riharda Dubras kantātes "Cantata in Nativitati Domini" iestudējuma gaitā. Baibai un Antonijam Kleperiem, kultūras nama "Lielvārde" bērnu vokālā ansambļa "Mikauši" vadītājai un koncertmeistaram, ģimeņu vokālā ansambļa "Relaksācija" vadītājam, Lielvārdes mūzikas skolas direktoram un vokālajai pedagoģei, prēmija piešķirta par izcilu ieguldījumu tautas mākslā, sekmējot bērnu un jauniešu iesaistīšanos latviešu dziedāšanas tradīciju uzturēšanā un ražīgu pedagoģisko darbu. Balvu pilsētas kultūras un atpūtas centra pūtēju orķestra "Balvi" diriģentam Edonam Salmanim un Saldus rajona pūtēju orķestra diriģentam, Saldus mūzikas skolas direktoram Artūram Maculēvičam prēmija piešķirta par spilgtu un radošu devumu tautas mākslā 2003.gadā, bagātinot Latvijas kultūras dzīvi un popularizējot pūtēju orķestru un ansambļu darbību. Prēmija piešķirta Madonas kultūras nama vecākās paaudzes kolektīva "Atvasara" vadītājai Valentīnai Zepai - par spilgtu devumu tautas mākslā un aizrautīgu darbu, sekmējot tautas dejas attīstību un popularizēšanu. Prēmija piešķirta Jūrmalas teātrim - par izcilu ieguldījumu Latvijas kultūrvides veidošanā un visu paaudžu iesaistīšanu teātra spēles mākslā. Ugāles pagasta māksliniecei Laimdotai Junkurai prēmija piešķirta par Ventspils novada mākslinieciskās dzīves rosināšanu un ražīgu pedagoģisko darbu. Daugavpils pilsētas domes Krievu kultūras centra kolektīvu vadītājai Geroidai Bogdanovai prēmija piešķirta par ieguldīto darbu, sekmējot Latgales vecticībnieku kultūras tradīciju saglabāšanu. Prēmija piešķirta arī tautas teicējai Marijai Golubovai - par spilgtu devumu Latvijas kultūrā, uzturot dzīvu Ziemeļlatgales dziesmu tradīciju. Kultūras ministrijas 2004.gada prēmijas un stipendijas tiks pasniegtas 26.februārī plkst.13 Vāgnera zālē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu