Filmas "Bembis" aktieri Rīgā par savējo notur puiši ar "BMW" (8)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aktieris, kurš spēlē vienu no galvenajiem varoņiem krimināldrāmā "Bembis" ("Bumer"), šodien, izejot no viesnīcas "Rīga", tūdaļ sastapies ar puišiem, kas izkāpuši no "BMW" markas automašīnas ar tonētiem stikliem un noturējuši viņu par savējo.

Režisora Pjotra Buslova debijas filma par četriem noziedzīgās pasaules puišiem, kas bēguļo pa Krieviju "BMW" markas automašīnā, iekļauta šonedēļ Rīgā notiekošā Krievijas kino festivāla programmā. Rīgā ar panākumiem filma tiek demonstrēta jau kopš augusta. Aktieris Maksims Konovalovs šodien festivālam veltītā preses konferencē pastāstīja, ka, tikko viņš spēris pirmos soļus Rīgā, pie viņa piestājusi "BMW" markas automašīna ar tonētiem stikliem, no tās izkāpuši puiši un jautājuši, vai viņš filmējies kinolentē "Bembis". Puiši, kas aktieri uztvēruši kā savējo, uzaicinājuši viņu uz kafejnīcu, kur cita starpā runājuši arī par filmas varoņiem. Aizraujošās sarunas dēļ aktieris pat nokavēja preses konferences sākumu. Filmas "Bembis" režisors Pjorts Buslovs preses konferencē norādīja, ka viņa uzdevums nav bijis veidot filmu ar morāli, bet gan radīt īstu un patiesu kino. Viņš neuzskata, ka, noskatoties filmu, jaunieši vēlēsies līdzināties ekrāna varoņiem un nokļūt noziedzības pasaulē. "Filma ir par to, kā nevajag darīt," teica Busolvs, atbildot vecākās paaudzes režisoram Staņislavam Govoruhinam, kurš Rīgā ieradies ar savu filmu "Lai svētība sievietei". Govoruhins norādīja, ka nevajadzētu taisīt filmas, kurās skatītājs iemīl un jūt līdzi negatīvam varonim, noziedzniekam, slepkavam. Preses konferencē piedalījās arī Latvijas Nacionālā kinematogrāfijas centra direktors Bruno Aščuks, kurš norādīja uz kādu filmas "Bembis" detaļu - filmā tiek nozagta automašīna ar Latvijas numura zīmi. "Tas ir sveiciens Rīgai," teica režisors Buslovs, piebilstot, ka tam nav nekāda politiska skaidrojuma. Gluži vienkārši Maskavā biežāk tiekot zagtas automašīnas ar ārvalstu numuriem, kuras ir tikko ievestas un kurām nav drošības sistēmas.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu