Trīs stundas dienā kopā ar ģitāru

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jauno mūziķu festivālā «Tu esi pamanīts» Jūrmalā no 42 pretendentiem finālam tika izvēlētas desmit grupas, tostarp «Matchmans's» no Bauskas. Citu mūziķu vidū žūrijas atzinību izpelnījās arī taustiņinstrumentālists Aigars Pomaskovs.

«Bauskas Dzīve» uz sarunu aicināja grupas ģitāristu Jāni Dūmiņu, lai viņš pastāstītu par Jūrmalas festivālu, arī ko vairāk par grupu «Matchmans''s» un par savu muzicētprieku. Jānis šoruden turpinās mācības Bauskas vakara vidusskolā. Pirmā uzstāšanās –veiksmīga Grupā «Matchmans''s» Jānis ir galvenais. Kopā ar viņu spēlē baušķenieks Oskars Mustermanis. Pārējie puiši, arī laureāts Aigars Pomaskovs, ir rīdzinieki. Taču tieši Jāņa ideja bijusi grupu pieteikt kā baušķeniekus un arī turpmāk sevi pārstāvēt ar mūsu pilsētas vārdu. Konkurss «Tu esi pamanīts» bija grupas «Matchmans''s» lielākā un nopietnākā uzstāšanās reize. Jāspēlē bija prāvai auditorijai Dzintaru koncertzālē. Uztraukums neizpalika, gadījās kļūdiņas, taču grupu tiešām pamanīja. Par to liecina arī balva Aigaram. Gatavojoties Jūrmalas festivālam, «Matchmans''s» ierakstīja savu dziesmu demodisku (iepazīstināšanas, demonstrācijas albumu). Ar to nolemts piedalīties šī rudens festivālā «Bildes». Albumā iekļautas čet- ras kompozīcijas, mūzika ir grupas kopdarbs, tekstus rakstījis Jānis kopā ar solistu Jāni Blūmu. Muzikālos projektus puiši īsteno dažādās studijās Rīgā. Pašlaik gan finansiālās iespējas neļauj realizēt dārgus, apjomīgus projektus. Tas tomēr netraucē uzspēlēt un ierakstīt kādu skaņdarbu savam un citu priekam. Cer uz panākumiem Ģitāru Jānis Dūmiņš pirmo reizi rokā paņēmis pirms trim gadiem. Instruments iepaticies, radusies vēlme apgūt spēlētprasmi. Laikam ejot un iemaņām pieaugot, nolemts dibināt grupu. Tieši tad arī satikts solists Jānis Blūms. Kopā ar viņu radusies ideja par «Matchman''s» – grupu, kuras nosaukumam Jānis tā arī nevar pateikt pamatojumu. Nākotni tikai un vienīgi ar mūziku Jānis nesaista, bet pašlaik grupā «Matchman`s» vēl grib uzspēlēt. «Man ļoti, ļoti patīk spēlēt. Zinu, lai kaut ko sasniegtu, ģitāra dienā «jāmoka» vismaz stundas trīs. Tam laiku cenšos atrast. ceru, ka panākumi arī neizpaliks,» sarunas nobeigumā cerīgi atzīst ģitārists Jānis Dūmiņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu