Fermas uzvarētāja – latviete Una.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien TV 3 skatītāji redzēja realitātes šova "Ferma" pēdējo sēriju. Starp trīs finālistiem visveiklākā un attapīgākā izrādījās latviete Una Jēkabsone (20). Par uzvaru Una saņems 10 tūkstošus eiro.

Realitātes šovā "Ferma" sākotnēji piedalījās seši cilvēki no katras Baltijas valsts. Šova dalībnieki 50 dienas pagājušajā vasarā dzīvoja Mihkli brīvdabas muzejā Hījumā Igaunijā. Izdzīvošanas formula bija intensīvs darbs īpašos sendienu lauku apstākļos – līdumu līšana, zemes apstrāde, lopkopība, aušana. Katru nedēļu spēli atstāja viens dalībnieks – tas, kurš zaudēja sacensībās. Izņēmums bija pirmā nedēļa, kad izbalsoti tika trīs, pa vienam no katras Baltijas valsts. Pēdējā nedēļā šovu katru dienu pameta pa vienam dalībniekam, līdz uzvarētājos palika latviešu meitene Una. “Kad tiku finālā, biju gandarīta. Likās, ka esmu pārspējusi pati sevi,” saka Una, kurai bijis ļoti bail, ka tikai viņu neizbalso jau pirmajā nedēļā. “Tā pagāja viena nedēļā, otra, trešā. Bet pēc tam jau sāku skaitīt dienas, kad beidzot būšu atkal mājās.” Primārais ir cilvēku attiecības Una saka, ka šādos realitātes šovos uzvaru izšķir nebūt ne tikai fiziskais spēks – primārais ir cilvēku attiecības. “Piemēram, dalībniece Liene - kādus tikai darbus viņa nemācēja! Toties ar cilvēkiem sadzīvot neprata. Līdz ar to viņa ātri tika izvirzīta cīņām un aizgāja no šova. Kad aizgāja Liene, es jutos atviegloti. Ar Gunti un Audrjusu bišķiņ pakašķējāmies, bet tas nebija nopietns konflikts, un ar pārējiem attiecības man bija pavisam normālas,” Una ir atklāta. Iemācījās slaukt govi “Pirms "Fermas" nekādus lauku darbus es nemācēju, toties tagad protu izslaukt govi,” lepojas Una. Vaicāta, vai kādreiz gribētu pārcelties uz dzīvi laukos, Una atbild, ka, viņasprāt, cilvēki videi ātri pielāgojas. “Kad pēc "Fermas" atkal biju Rīgā, gribējās atpakaļ, pie dabas krūts. Ar laiku tas pārgāja. Domāju, ja manā dzīvē radīsies tādi apstākļi, ka jāpārceļas uz laukiem, man problēmas tas nesagādās.” "Fermas" dalībnieki prātojot pēc mēneša atkal aizbraukt uz šova norises vietu Igaunijā. “Varbūt nebrauks Liene un Gojko – ar tiem man nav īpaši tuvas attiecības,” – tā uzvarētāja. Balvas tērēšana “Domas, kā izlietošu naudu, mainās. Vispirms domāju, ka nopirkšu mašīnu, atstāšu naudu universitātei un to, kas, paliks pāri, vēlāk izdomāšu, kā iztērēt. Pēc laika sāku prātot: nu kam man vajadzīga mašīna? Tad gribēju pirkt riteni, vēl mirkli vēlāk – motorolleru. Tad es izdomāju, ka to arī nevajag. Prātoju – jāuzsauc tam, tam un vēl kādam paziņam, bet kas tad pēc visiem tusiņiem man paliks pāri, jo atskārtu, ka tiks novilkti arī nodokļi. Ja ir daudz naudas, gribas vēl vairāk,” balvā iegūto 10 tūkstošu eiro tēriņus klāsta Una. Realitātes šova "Ferma" uzvarētāja Una Jēkabsone balvā iegūto 10 000 eiro likteni vēl nav izlēmusi – vienu dienu gribas mašīnu, otru dienu velosipēdu, bet trešo – motorolleru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu