Baletmeistarei Līventālei piešķirs valdības atzinības rakstu.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valdība par ieguldījumu bērnu un jauniešu estētiskajā audzināšanā un ilgo pedagoģisko darbību otrdien nolēma piešķirt Ministru kabineta Atzinības rakstu baletmeistarei un pedagoģei, Tautas deju ansambļa (TDA) "Uguntiņa" dibinātājai un mākslinieciskajai vadītājai Audionai Līventālei.

Gorkijas Horeogrāfijas vidusskolā Līventāle ieguvusi baleta aktrises kvalifikāciju. Darba gaitas pedagoģe sāka 1948.gadā Rīgas Skolēnu pilī kā TDA "Uguntiņa" baletmeistare un skolotāja. No 1946. līdz 1948.gadam Līventāle bija Operas un baleta teātra baleta māksliniece. Līventāle ir pirmā horeogrāfe, kura Latvijā iestudējusi bērnu baletus - "Dzeltenais stārķis", Arvīda Žilinska "Sprīdītis", "Lolitas brīnumputns", "Čipolīno", "Kaķīša dzirnavas" un Jurija Skopa "Īkstīte". Baletmeistare veidojusi horeogrāfijas arī moldāvu, baltkrievu, krievu un citu tautu dejām. Līventāle jau vairākkārt apbalvota par sasniegumiem, tostarp 2001.gadā - par mūža ieguldījumu interešu un profesionālās ievirzes izglītībā. Atzinības rakstu Līventālei pasniegs izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu