Dziesmu svētku rīcības komiteja plāno apstiprināt svētku budžetu.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunā dziesmu svētku rīcības komiteja pirmajā sēdē ceturtdien plāno apstiprināt svētku budžetu, pavēstīja dziesmu svētku darba grupas sabiedrisko attiecību koordinatore Ilze Štāla.

Svētku budžets pirms tā apstiprināšanas valdībā ir apmēram pieci miljoni latu, bet no valsts budžeta svētku sarīkošanai nepieciešami apmēram 2,7 miljoni latu. Plānots, ka deju lieluzvedums izmaksās 653 tūkstošus latu, sievu un vīru koncerts - vairāk nekā 100 tūkstošus latu, noslēguma koncerta izmaksas tiek lēstas ap 202 tūkstošiem, jauniešu koru koncerts "Skonto" stadionā - 413 980 latu, Pūtēju diena - 32 tūkstoši latu, garīgās mūzikas koncerts - 36 tūkstoši latu, dziesmu svētku atklāšana - gandrīz 33 tūkstoši latu, simfoniskās mūzikas koncerts - 39 tūkstoši latu. Tāpat rīcības komiteja iepazīsies ar svētku koncepciju un galvenajiem pasākumiem, kā arī lems par svētku mākslinieciskās padomes sastāvu un sadarbību ar svētku rīkošanā un pasākumu nodrošināšanā iesaistītajām institūcijām. Jauno dziesmu svētku rīcības komiteju valdībā apstiprināja pērn decembrī, un nu to vadīs kultūras ministre Ingūna Rībena, bet komitejā darbosies diriģents Romāns Vanags, Rīgas mērs Gundars Bojārs, Rīgas domes Kultūras pārvaldes priekšnieka pienākumu izpildītāja Diāna Čivle, īpašu uzdevumu ministrs reģionālās attīstības un pašvaldību lietās Ivars Gaters, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Andris Jaunsleinis, Nacionālās radio un televīzijas padomes priekšsēdētājs Ojārs Rubenis, izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, Rīgas pilsētas izpilddirektors Māris Tralmaks, veselības ministra padomnieks Uldis Līkops un Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Juris Rekšņa. Vispārējie latviešu dziesmu svētki notiks šogad no 29.jūnija līdz 6.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu