"Arsenāla" zelta stieni saņem "Žurku ķērājs".

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu režisores Linnas Remzijas debijas filma “Žurku ķērājs” kinoforumā “Arsenāls” izpelnījusies starptautiskās kinokritiķu asociācijas FIPRESCI balvu un izlozes ceļā laimējusi galveno balvu – 10 000 $ vērto zelta stieni.

“Arsenāla” galveno balvu šoreiz ieguva alķīmiskā ceļā. No svaigi nogalēta laša “zeltītais” akvārija ūdens iztecēja improvizētā dušā, kur arī izpeldēja tīra zelta stienis. Upurzivs turpmākais liktenis lēma tam pārtapt sušī. Balvu izlozēja oriģināli - visiem 17 konkursa dalībniekiem vajadzēja izdzert pa glāzei kefīra. Vienā no tām atradās festivāla "tēva" Augusta Sukuta žaketei nogriezta sudraba poga. Ja pogu gadītos norīt, balvu nesaņemtu neviens. Galvenās balvas izloze ir viena no "Arsenāla" īpatnībām - to nepiešķir žūrija, bet veiksme. Laimīgā balvas saņēmēja Remzija atzinās, ka negaidīti iegūto prāvo summu izlietošot iekrāto parādu atdošanai. FIPRESCI Baltijas balvu saņēma lietuvietis Valdis Navasaitis par filmu “Pagalms”. Savukārt starptautiskā mediju koncerna "Viasat" žūrija savu atzinību 8000 USD vērtībā izteica Aigara Graubas “Baigai vasarai” kā Skandināvijas un Baltijas televīzijas tirgum piemērotākajai lentei. Pirmajā vietā - latviešu režisora Valentīna Kuiķa "Goda lieta", bet otrā palika Lietuvas "Pagāns". Labākā festivāla īsfilma – Annas Vidulejas “Naktsputni”, kas ieguva arī 1000 USD balvu no firmas "Platforma Filma", bet animācijas grupā balvas saņēma Nila Skapāna “Caurā māja” un igauņa Riho Unta “Semjuela internets”. Šai filmai 2000 USD dāvināja LNT. No dokumentālajām filmām atzinību izpelnījās Unas Celmas “Olu kundze” un Jura Poškus “Nāves eņģeļi”. Pēdējā filma arī saņēma 2000 USD. Kā zīmi foruma slēgšanai uz diviem gadiem katrs galvenās skates dalībnieks saņēma simbolisku metāla cauruli, kuras garums bija viens eizens.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu