Simtgades dziesma: Laika suns «Nakts karalis»

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas simtgade, faktiskais datums, kas iezīmē mūsu valsts apaļo jubileju, tuvojas straujiem soļiem. Lai izceltu mūsu kultūras sasniegumus, īpašs iemesls it kā nebūtu jāmeklē, taču, izmantojot gadījumu, turpinām rubriku "Simtgades dziesma", kurā atgādinām par populārās mūzikas pienesumu Latvijā. 

«Man itkā nevajag daudz, par savas karaļvalsts karali mani sauc,» tā šajā 2013. gada dziesmā dzied Arnis Račinkis, kurš jau kopš 90. gadu beigām kopj progresīvā alternatīvā roka dārzu Latvijā. Sarežģīta ģitārmūzika nekad nav bijis vieglākais ceļš, taču Arnis spējis izteiksmīgus ģitāras rifus, solo partijas veiksmīgi sakausēt ar melodiju un jēdzīgu saturu. Par attiecībām ir teju visas Račinska dziesmas, taču «Nakts karalis», šķiet, raksturo pašu Arni visprecīzāk. Kā stāsta pats autors, dziesma radusies pie stūres kaut kur Alpu kalnos, iedungota diktofonā un vēlāk ieskaņota profesionālā studijā Rīgā. 

Nule kā klajā laists jauns grupas videoklips dziesmai "Sirds".

Raksts tapis sadarbībā ar pieci.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu