Kairišs: "Nevajag uzspridzināt šo valsti" (17)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Viesturs Kairišs
Viesturs Kairišs Foto: kadrs no video

Režisors Viesturs Kairišs publicējis video uzsaukumu visiem, kas šaubās - iet vai neiet uz oktobrī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām. "Cienījamie, īpaši ārzemēs dzīvojošie latvieši, es zinu, ka daudzi ir apvainojušies uz šo valsti. Es to arī saprotu, bet neiznīciniet viņu, atdodot savas balsis par tiešām reāliem provokatoriem," viņš saka.

Kairišs norāda, ka katru gadu, kad cilvēki tiek aicināti piedalīties vēlēšanās, tiek teikts, ka tās ir izšķirošas, un ļoti bieži tāda retorika ir novedusi pie tā, ka valdošās partijas vienkārši grib saglabāt savas valdošās pozīcijas. Tās biedē sabiedrību ar Kremļa un krievu vēlmi sagrābt varu Latvijā.

"Šogad viss ir savādāk.  Šogad tiešām ir savādāk, to, protams, var redzēt no Kremļa politikas," uzskata Kairišs.

"Aicinu visus cilvēkus obligāti piedalīties vēlēšanās. Vienkārši obligāti.  Un, otrkārt, jūsu izvēlei jābūt ārkārtīgi atbildīgai. Manuprāt, par partijām,uz  kurām ir kaut mazākā aizdomu ēna un kuras to pieļauj, un kuras lieto terminu „ja politiskā situācija to prasīs, tad varbūt” u.tml. – neriskējiet, nebalsojiet par tām. Ir pietiekami daudz partiju, par kurām var balsot," aicina režisors.

Kairišs īpaši vēršas pie ārvalstīs dzīvojošajiem latviešiem: "Zinu, ka daudzi no jums ir apvainojušies uz šo valsti, un es to arī saprotu. Bet neiznīciniet šo valsti, atdodot savas balsis par tiešām reāliem provokatoriem. Nevajag uzspridzināt šo valsti. Atstājiet šo valsti, un varbūt jūsu bērni šeit gribēs dzīvot – neatkarīgā Latvijā," raizēs par koalīcijas izveidi ar prokrieviskajiem politiskajiem spēkiem tuvojošās Saeimas vēlēšanas komentē Kairišs.

Pirms dažām dienām publicētā intervijā laikraksta "Diena" pielikumā "Sestdiena" Kairišs bija konkrētāks

Jautāts par partijas ZZS iespējamo sadarbību ar partiju "Saskaņa", viņš teica: "Es ticu Mārim Kučinskim, Danai Reizniecei-Ozolai vai vēl kādiem ZZS cilvēkiem, kad viņi saka, ka nekad neietu ar Saskaņu, bet redzu, kā tiek gatavota augsne šādai koalīcijai. Kad balsis būs vajadzīgas (pieņemsim, Saskaņas un KPV LV koalīcijai), ZZS var sašķelties, un ir skaidri redzams spārns Lemberga vadībā, kas grib šo koalīciju. Tas ir pārāk liels risks valsts neatkarībai."

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu