Tēlniece Liene Mackus aicina uz Goda apli Dzintaru koncertzālē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Tēlniece Liene Mackus
Tēlniece Liene Mackus Foto: publicitātes

Šīs nedēļas beigās Jūrmala kļūs par Latvijas goda galvaspilsētu, svinot Latvijas valsts simtgadi festivālā “Latvijas Goda aplis”. 21. un 22. oktobrī Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē būs apskatāmas tēlnieces Lienes Mackus lielformāta skulptūru izstāde, kas koncertzāli pārveidos par laika telpu, kurā skulptūras iemieso dzīvē piedzīvoto. 

Tēlniece Liene Mackus par izstādi saka: “Dzintaru koncertzālē atradīsies objekti, kas uztver jūras tuvumu kā sākuma punktu, audzējot un ņemot, mainot, stilizējot formas, kas asociējas ar jūru, ūdeni, virsmu, saullēktu, krūmiem, aizaugušām pļavām, patīkamiem cilvēkiem, spožumu, plašumu, ekoloģiju, lasīšanu, meditāciju, mieru un smilšu virsmu. Ar katru no šiem vārdiem asociējas kāda skulptūra vai objekts.” Tēlniecība, lai arī izvietota pa visu zāli un katram skatītājam sasniedzama rokas stiepiena attālumā, veido vienu māksliniecisku ansambli. Savienojumā ar plūstošo skanisko audumu skulptūras radīs mistisku pusnomoda, pussapņu noskaņu. “Baltais ir viss,” saka māksliniece, rosinot skatītāju veidot asociācijas gan ar jūras tuvumu, gan ar šalkojošajām priedēm, gan ar ēteriskas ainavas izjūtu. Izstāde būs apskatāma 21. oktobrī no plkst. 14.00 līdz 22.00 un 22. oktobrī no plkst. 10.00 līdz 22.00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu