Jauna zvaigzne pie R&B debesīm - Ella Mai

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ella Mai
Ella Mai Foto: publicitātes

Jaunā dziedātāja Ella Mei (Ella Mai, 23) šovasar ar singlu "Boo'd Up"* kļuva par pirmo britu mākslinieci kopš Lisas Stensfīldas (Lisa Stansfield) tālajā 1992. gadā, kurai izdevies iekarot ASV R&B singlu topa 1. vietu. Šis fakts (1992. gadā pati Ella vēl nemaz nebija dzimusi) jaunajai dāmai pievērsis milzīgu industrijas uzmanību abpus okeānam, un var droši teikt, ka gada nogalē dziedātājas debijas albums atradīsies daudzu gada mūzikas albumu top10.

Ella Mai "Ella Mai"

(10 Summers) 

10/12

Ellas "mūzikas karjera" (kāpēc pēdiņas, tūlīt paskaidrošu) sākās pirms trim gadiem. Viss sākās ar 15 sekunžu Instagram video rullīšiem, kuros tolaik 19 gadus vecā censone bez jebkādām palīgierīcēm savā telefonā iedziedāja dažādu populāru dziesmu fragmentus. 

15 sekunžu "Instagram" video izlase.

Vienu no īsajiem video, kurā Ella dziedāja kaut ko no Tupaka Šakura repertuāra, pamanīja amerikāņu producents DJ Mustard, precīzāk, to ievēroja viņa draudzene un ieteica paklausīties. Dīdžejs uzrunāja Ellu, jautādams: "Kāda ir tava situācija?" Meitene atbildēja, ka "nekādas situācijas" neesot, viņa vienkārši dzied un publicē īsos video no sava Londonas dzīvokļa guļamistabas tīmeklī. Taisnības labad jāpiebilst, ka 2014. gadā Ella kopā ar vēl divām meitenēm mēģināja startēt konkursā "The X Factor", taču neiekļuva finālā.

Pēc pirmās kopīgās ierakstu sesijas ar dīdžeju Mastardu Amerikā, kur, starp citu, Ella pirms tam dažus gadus bija jau dzīvojusi, kad viņas mamma strādāja par pasniedzēju Ņujorkā, Mastards nolēma sākt nopietnu sadarbību ar talantīgo dziedātāju. Tika izdoti pāris mazie albumi, un vienā no tiem iekļauts arī skaņdarbs "Boo'd Up", kas lēnām, bet pārliecinoši sāka iekarot klausītāju sirdis. Šobrīd "Boo'd Up" video "Youtube" jau skatīts gandrīz 260 miljonus reižu.

Noskaties "Boo'd Up" video.

Fakts, ka "Boo'd Up" tikai lēnām ieskrējās, sāka gūt ievērojamus panākumus, ļāva dziedātājai bez stresa sagatavot debijas albumu, kas šobrīd šķiet izdots īstajā laikā.  

Ella Mai ar savu debijas albumu
Ella Mai ar savu debijas albumu Foto: publicitātes

Muzikāli albums ir visnotaļ tradicionāls R&B, kurā kā viesmākslinieki piedalās vien trīs mākslinieki, turklāt neviens reperis, - Kriss Brauns, Džons Ledžends un H.E.R.. 

"Trip" video.

Acīmredzot šis ir brīdis, kad kaut kas tāds vienkāršs un saprotams ir atkal pieprasīts. 

Iesaku arī es.

Izdošanas datums - 12.10.2018.

* Būt romantiskās attiecībās ar kādu.

Noklausies albumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu