Igo atminas smago avāriju, kura izmainīja visu viņa dzīvi: “Cenšos tam tikt pāri un sadzīvot”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Igo
Igo Foto: Evija Trifanova/LETA

2000. gada 16. maijā ap plkst. 9.10 uz šosejas Talsi - Stende - Kuldīga 25. kilometrā automašīna "Mercedes Benz 230", kuru vadīja Igo jeb īstajā vārdā Rodrigo Fomins, ietriecās baļķu vedējā. Fomina avārijā gūtie ievainojumi bija smagi, un tolaik tika vākti sabiedrības ziedojumi viņa atbalstam. Notikušais vēl joprojām neliek viņam mieru.

“Daudzi domā, ka tas gadījums, avārija, ir pārvērtis manu dzīvi. Tā arī var teikt. Man nav kļuvis vieglāk. Iespējams, tādēļ es daudz vairāk pūlos, sākumā - mēģinādams izdarīt to pašu, ko pirms avārijas, bet tagad jau esmu pārcenties un kaut ko daru labāk nekā pirms avārijas. Nenoliedzami, pēc avārijas man ir sāpīgi zaudējumi, par kuriem nelabprāt runāju. Cenšos tam tikt pāri un sadzīvot, un neļaut citiem justies tā, lai viņiem būtu manis žēl,” žurnālam "Ieva" stāstīja Fomins.

Kā jau ziņots, Igo šoruden laida klajā sava dizaina priekšmetu un apģērbu zīmola “Igo. Akcents personībai” Ziemassvētku dizaina trauku kolekciju, kuru no 5. līdz 7. oktobrim prezentēja izstādē “Design Isle 2018” Ķīpsalā.

Igo ir labi zināms dziedātājs, taču, iespējams, viņa karjera būtu izvērtusies citādi. Vispirms Igo stājās nevis mūzikas, bet gan mākslas skolā. Diemžēl neveiksmīgi, taču mākslas pasaule viņam nav sveša. Igo mamma ir grafiķe un fotogrāfe Irina Tīre, kuru Igo min kā savu iedvesmotāju. Laika gaitā Igo skicēja un zīmēja dažādus mākslas darbus. Ar grafiķes Neles Zirnītes palīdzību iesāktos zīmējumus viņš pabeidza mākslinieces darbnīcā, un vienu no tiem – adatu ar diegu – nodrukāja uz savas dzejoļu grāmatas “Debesis karstas” vāka. To Igo min kā “Igo. Akcents personībai” sākumu: “Uztaisīju arī krūzīti, uz kuras redzama šāda adatiņa. Nodomāju, ka būtu jauki, ja cilvēks iegādātos gan grāmatu, gan krūzīti un, lasot dzejoli, dzertu tēju!” Soli pa solim, piemērojot savus zīmējumus dažādiem traukiem, radās aptuveni 150 produktu.

Mākslinieks savā radošajā darbībā neplāno apstāties, tāpēc “Igo. Akcents personībai” nepaliks viņa vienīgais mākslas projekts. Jau tagad ir sākti darbi mūzikas un mākslas centra izveidei Mežotnē, kur Igo iegādājies daļu no senas ķieģeļu rūpnīcas. Tajā saglabājusies gan dedzinātava, gan skurstenis, taču nākotnē cepli un tā apkārtni plānots atjaunot, izveidot dažādas radošās darbnīcas un rīkot koncertus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu