Artūrs Skrastiņš: "Ļoti nopietni apsveru domu iet projām no teātra"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Viens no pieprasītākajiem pašmāju aktieriem Artūrs Skrastiņš, kurš redzams ne tikai uz Dailes teātra skatuves, bet arī kinolentēs, šovos un seriālos, intervijā izdevumam "Santa" atklāja, ka viņš visvairāk jūtas piepildīts tieši kino, un apsver domu pamest teātra skatuvi.

Skrastiņš, kurš intervijā nodēvē Dailes teātri par labāko Latvijā un nosauc tās par savām mājām, apsver domu no tā aiziet. "Patiesībā... Šobrīd esmu tādā iekšējā disharmonijā kā vēl nekad mūžā. Atkal esmu punktā, kas mani piemeklē ik pēc gadiem septiņiem, kad ļoti nopietni apsveru domu iet projām no teātra," žurnālam "Santa" pastāstīja aktieris.

Viņš norāda, ka pat pēc vairāk nekā 20 nostrādātiem gadiem uz skatuves, joprojām nav iemācījies izturēt repertuāra teātra sistēmu. "Tieku ielikts totālā datumu rāmī. Mājas-teātris-mājas-teātris," nosaka Skrastiņš.

Uz jautājumu, kas viņu visvairāk piepilda profesionālajā ziņā, aktieris atklāj, ka tas ir kino. "Kino mani tomēr kā aktieri ir piepildījis visvairāk, par spīti rezultātam. (..) Mans ideālais modelis būtu: viena loma sezonā teātrī pie lieliska režisora, pārējā laikā - filmas. Braukāt un filmēties."

Kā zināms, Skrastiņš filmējies divās Latvijas filmās Latvijas simtgadei - "Nameja gredzens" un "Tēvs nakts".

"Tēvs nakts" ir režisora Dāvja Sīmaņa filma, kurā galvenajā lomā iejūtas Artūrs Skrastiņš. Tas ir Stāsts par Žani Lipki un viņa ģimeni, kas Otrā pasaules kara laikā no nāves izglāba vairāk nekā 50 ebrejus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu