“Austras balvu 2018” iegūst grupa "Polifauna"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Polifauna"
"Polifauna" Foto: publicitātes

30. novembra vakarā Mūzikas namā “Daile”, notika “Austras balvas 2018” nominantu koncerts un balvas pasniegšanas ceremonija, kura ietvaros tika noskaidrots, ka šī gada “Austras balvu” ieguvusi grupa "Polifauna" par savu debijas albumu “You Look Like A Lost Soul”. 

Izlasi TVNET interviju ar grupas līderi Andri Strazdu.

Polifaunas Andris Strazds: «Visi ir vientuļi...»

“Austras balvu” katru gadu pasniedz albumam, ko mūzikas kritiķu un mūzikas industrijas pārstāvju žūrija atzinusi par gada labāko albumu Latvijā. Šī bija jau ceturtā reize, kad balva tiek pasniegta, iepriekšējos gados to iegūstot Alises Jostes albumam “Hardships Are Ships”, grupas "Rīgas modes" ierakstam “Fantastiski”, kā arī grupas "Satellites LV" albumam “Varavīksnes galā”. Uz šī gada “Austras balvu” pretendēja vairāk nekā astoņdesmit ierakstu, no kuriem balvas žūrijas locekļi izvirzīja desmit nominantus.

Pēc pretendentu izziņošanas, žūrijas locekļu balsojumā tika izvēlēts viens uzvarētājs, kas atzīts par šī gada labāko mūzikas albumu Latvijā. 

Šī gada “Austras balvas” ieguvēji "Polifauna" ceremonijā saņēma ne tikai koktēlnieka Daniela Vainovska radīto statuju, bet arī naudas balvu 1000 EUR apmērā turpmākās radošās darbības veicināšanai, ko nodrošina „Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” (LaIPA). Tikmēr publikas balsojuma uzvarētāji Arturs Skutelis un tvērumi no portāla “Delfi” balvā saņēma iespēju izvietot tajā reklāmu 1000 EUR apmērā.

Žūrija

“Austras balvas” žūrijā, līdzās tās dibinātājiem Laurim Anstrautam un Normundam Vucānam, arī šogad darbojas Latvijas respektablākie mūzikas žurnālisti, kā arī vairāki mūzikas industrijas profesionāļi. To skaitā atrodami laikraksta “Diena” mūzikas žurnālists Uldis Rudaks, "Latvijas Radio 5 – Pieci.lv" ētera personības Toms Grēviņš, Artis Volfs un Karmena Stepanova, portāla “TVNET” mūzikas žurnālists Jānis Žilde, “Radio 7” dibinātājs un dīdžejs Egons Reiters, mūzikas žurnālists Kaspars Zaviļeiskis, “Radio NABA” ētera personība Atis Žagars, “Music Export Latvia” izpilddirektore Agnese Cimuška, portāla “Delfi” kultūras redaktore Nora Rieksta-Ķenģe, mūzikas žurnālists Klāss Vāvere, LaIPA izpilddirektore Liena Grīna, portāla “Satori” redaktors Ilmārs Šlāpins, portāla “LSM” mūzikas žurnāliste Aiga Leitholde, kluba “Depo” vadītājs Guntis Vanags, kā arī mūziķis Edgars Žilde, kurš pārstāv pagājušā gada uzvarētājus - grupu “Satellites LV”. Tāpat žūrijā atrodami arī mūzikas žurnālisti no kaimiņvalstīm – laikraksta “Lietuvos Rytas” mūzikas žurnālists Ramūnas Žilnis, kā arī Baltkrievijas mūzikas portāla “Experty.by” galvenais redaktors Dmitrijs Bezkorovainijs. 

Austras balvas 2018 nominantu koncerts:

“Austras balvu” organizē mūzikas portāla “Intro.lv” žurnālisti Lauris Anstrauts un Normunds Vucāns sadarbībā ar "Latvijas Radio 5 – Pieci.lv". Balvu uzvarētājiem nodrošina „Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” (LaIPA).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu