Foto: Londonas muzejā izstādītas arhitektu būvētas piparkūku pilsētas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Jau trešo gadu Viktorijas un Alberta muzejā, Londonā, norisinās piparkūku pilsētu izstāde, kuras autori ir prasmīgākie un pieprasītākie arhitekti, inženieri un dizaineri no visas pasaules. Ik gadu adventes laikā Londonas Arhitektūras muzeja rīkotās piparkūku pilsētas izstāžu tēmas tiek mainītas, un šogad arhitekti ir sarūpējuši ieskatu nākotnes piparkūku pilsētā.

Šogad piparkūku pilsētu veido aptuveni 60 miniatūras celtnes – izgaismotas dzīvokļu mājas, biroju nami, sabiedrībā zināmi objekti, tilti, kā arī publiskās ēkas – kinoteātris, pilsētas ferma, sporta stadions un botāniskais dārzs. Tāpat arhitekti piparkūku pilsētas ainavā ir iekļāvuši slaveno Londonas panorāmas ratu, dzelzceļu un autoceļu līnijas, velo celiņus, kā arī vienu no Londonas vēsturiskajiem bāriem ar visu miniatūro alus brūvētavu.

Izstādē apskatāmā pilsēta ir veidota pēc britu arhitektūras biroju “Tibbalds Planning” un “Urban Design” radītā plāna, kas piedāvā risinājumu ilgtspējīgai pilsētas attīstībai, kompaktam ēku izvietojumam un efektīvai pilsētas infrastruktūras veidošanai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu