Valtera Frīdenberga līgava atklāj, kādas būtu bijušas viņu kāzas (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdienas, 12. decembra, izdevumā "Ieva" publicēta intervija ar pirms diviem mēnešiem mūžībā aizgājušā mūziķa Valtera Frīdenberga līgavu Kristīni Paegli. Viņa atklāj, kādas būtu bijušas abu kāzas, ja vien Valtera dzīvība pēkšņi nebūtu aprāvusies piecas dienas pirms svinīgā notikuma.

"Jā, bija nolikta jau kāzu diena - 23. oktobris. Valtera tad jau vairs nebija... Bijām visu izrunājuši, kas un kā būs," intervijā atklāj Kristīne.

Viņa turpina: "Mūsu kāzās mēs būtu dziedājuši dziesmu "Over the Rainbow", Valters spēlētu ukuleli... Es būtu ģērbusies baltā lina kleitā, bet viņš izšūtā lina kreklā un biksēs no koncertuzveduma "Dod, Dieviņi". Šajā tērpā Valteru kremēja."

Kristīne joprojām glabā abu laulības gredzenus: "Tagad tie abi man ir ķēdītē ap kaklu..."

"Man palicis kronis, kas man būtu bijis galvā kāzu dienā, - ar Lielvārdes jostu pamatnē un akmeņiem augšpusē. Mums būtu ļoti skaistas kāzas," izdevumam "Ieva" abu īpašu dienu ieskicē Kristīne.

Kā izrādās, tieši Kristīne bija tā, kas Valteru bildināja: "Tas notika pagājušā gada Ziemassvētkos slimnīcā Vācijā." 

Jau vēstīts, ka Frīdenbergs mira 17. oktobrī pēc ilgas cīņas ar vēzi.

Tautā iemīļotais mūziķis šā gada maija beigās atgriezās no Šaritē klīnikas Vācijas galvaspilsētā Berlīnē, kur turpināja cīņu ar vēzi, kam Latvijā pieejamās ārstēšanas metodes izrādījās neefektīvas.

Pavasarī Frīdenbergam tika veikta smaga operācija, kuras laikā no plaušām tika izņemtas atlikušās vēža šūnas.

Kā ziņots, 2016. gadā veselības pārbaudēs Frīdenbergam tika atklāts vēzis. Viņam tika veikti vairāki ķīmijterapijas kursi un operācija Latvijā, tomēr pērnā gada vasarā slimība atgriezās, tāpēc tika pieņemts lēmums turpināt ārstēšanos Šaritē klīnikā.

Foto: Atvadīšanās no pāragri mūžībā aizgājušā Valtera Frīdenberga

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu