Grāmatu mākslas balvai "Zelta ābele 2018" pieteiktas 132 grāmatas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ikgadējai grāmatu mākslas balvai "Zelta ābele 2018" pašmāju izdevēji šogad pieteikuši 132 grāmatas, liecina Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas (LGA) mājaslapā pieejamā informācija.

Grāmatas iesnieguši 50 pašmāju izdevēji, un tās vērtējuši eksperti Kristiāna Ābele, Daina Balhina, Ieva Bečere, Daiga Brinkmane, Agris Dzilna, Jānis Murovskis un Ilze Ramane.

Saskaņā ar LGA izplatīto informāciju, balvai nominētās grāmatas un balvas par mūža ieguldījumu grāmatnīecībā ieguvējs tiks atklāts preses konferencē 20. februārī.

Konkursa "Zelta ābele" pamatā ir ideja par grāmatu kā daudzu nozaru speciālistu veidotu mākslas darbu, kas atklāj grāmatas satura un formas māksliniecisko veselumu. Konkursa mērķis ir veicināt grāmatu izdošanas profesionālā un mākslinieciskā līmeņa izaugsmi, kā arī attīstīt lasītāju izpratni par grāmatu mākslu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu