"Instrumenti" vai "Prāta vētra"? "Zelta mikrofona" ceremonija ir klāt! (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Intars Busulis ceremonijā "Zelta mikrofons" saņem Gada labākā albuma balvu
Intars Busulis ceremonijā "Zelta mikrofons" saņem Gada labākā albuma balvu Foto: publicitātes

Ar aktuālu Latvijas mūziķu priekšnesumiem, unikāliem kolektīviem un pirmatskaņojumiem otrdien Dailes teātrī jau 23. reizi tiks pasniegtas Mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons". Seko līdzi notikumiem arī TVNET teksta tiešraidē no plkst. 18. Pēc pusnakts tiks pasniegta arī TVNET lasītāju simpātijas balva. 

Tieši pirms gada Zelta mikrofona pasākumā "Very Cool People", Kristīne Prauliņa, Edavārdi un ansis nolēma kopīgi ierakstīt dziesmu "Pa apli", kas rezultātā daudz skanējusi radiostacijās un otrdien tiks atskaņota arī uz Dailes teātra skatuves kopīgi ar TDA “Līgo” veidotā interpretācijā.

Pirmo reizi uz skatuves apvienosies Latvijas vadošie ģitāristi, kas iekļuvuši vairākās nominācijās – Aivars Hermanis, Kārlis Zemītis, Mārcis Auziņš, Gints Smukais un Jānis Ruņģis, lai atskaņotu visā ģitāristu vidē gandrīz vai hrestomātisko "Mediterranean Sundance".

Pirmatskaņojumu piedzīvos dziesma “Cilvēks” Ivo Fomina izpildījumā, savukārt Aija Andrejeva kopā ar GG Choir atskaņos nepublicēto dziesmu "Bāc", kura līdz šim izskanējusi tikai vienu reizi, albuma “Mēs pārejam uz tu” prezentācijas koncertā.

Ceremonijā ar priekšnesumiem uzstāsies arī The Sound Poets, Dons ar Ozolu, Musiqq, DaGamba, Polifauna, Crazy Dolls. Īpašs būs dziesmas "Walk All Night" atskaņojums “The Hobos” dalībnieku un mūziķu Renāra Kaupera, Ainara Virgas, Normunda Rutuļa, Jāņa Šipkēvica un Arņa Račinska versijā. Savukārt dziesmā "Tu esi labākais" apvienosies Reinis Sējāns, Intars Busulis un šova X Faktors dalībnieku koris.

Par pasākuma gaisotni rūpēsies ceremonijmeistari Mārtiņš Daugulis un Kaspars Breidaks kopā ar nominantiem – grupu “Rahu The Fool”.

Šogad balvas pretendentu vidū līderi ir grupa “Instrumenti” ar sešām nominācijām – Popmūzikas albums, Dziesma, Koncertieraksts video, Radio hits, kā arī divi ieraksti kategorijā Videoklips. Ar pieciem ierakstiem uz balvām pretendē "Prāta vētra", kam seko The Sound Poets, Dons un Ozols – katrs startē trīs kategorijās.

Foto: Paziņo Mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta Mikrofons" nominantus.

Balvu pasniegšanas ceremoniju 12. februārī Dailes teātrī klātienē apmeklēs visi nominanti, atbalstītāji, žūrijas pārstāvji, bet ikviens interesents varēs vērot kanālā LNT plkst. 21:10.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu