Spriņģe ironizē par influenceriem: "Ikdiena sastāv tikai no smukām drēbēm, eko ēšanas, dāvaniņām, ko sasūta sponsori" (3)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Žurnāliste un viena no Re:Baltica dibinātājām Inga Spriņģe sociālajā vietnē "Facebook" dalījusies pārdomās par sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem, viedokļu līderiem jeb tā saucamajiem influenceriem. Viņasprāt, šiem ļaudīm vajadzētu vairāk paust savu viedokli un aicināt uz konstruktīvu rīcību, nevis tikai dalīties ar "smukām drēbēm, eko ēšanu un dāvaniņām no sponsoriem".

Spriņģe raksta: "Kas ir laimīgākās Latvijas sievietes? Instagram "influenceres"! Paskatoties mūsu slavenību profilus, ir skaidrs, ka viņu dzīve ir rožu lauks. Nekādu problēmu. Ikdiena sastāv tikai no smukām drēbēm, eko ēšanas, dāvaniņām, ko sasūta sponsori. Bērnudārzu netrūkst, radinieki neslimo, vēlēšanas valstī nenotiek. Galvenais "domāt labas domas un vairot pozitīvo"! Nekādā ziņā neinteresēties par to, kas notiek sabiedrībā, jo tas ir negatīvi."

Tiesa, žurnāliste veltījusi arī atzinīgus vārdus divu sabiedrībā pazīstamu cilvēku un tā saucamo influenceru virzienā - viņa pozitīvi novērtējusi mūziķi Ralfu Eilandu, kurš publiski paudis, ka neņems naudu no ātro kredītu kompānijām, tāpat viņa uzteikusi blogeri Indru Salceviču, kura aicina sievietes nekautrēties pat savu ķermeni. "Nevajag jau vienmēr iestāties pret kaut ko, svarīgi arī aicināt uz kaut ko," uzskata Spriņģe. 

Inga Spriņģe norāda: "Ja cilvēki, kuriem ir daudz sekotāju, paustu viedokli un aicinātu uz konstruktīvu rīcību, ticiet man, būtu daudz lielāks spiediens kaut ko mainīt. Nodrāzti vārdi, bet tā ir pilsoniskā aktivitāte. Tajā piedalās visi - gan smukās un foršās influenceres, gan uzņēmēji, gan sportisti utt." 

Ļaudis iesaistījušies diskusijā, un, lai arī vairākums atbalstījis Spriņģes izteikumus, komentāros parādījušies arī pretēji viedokļi.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu