Aijas Eriņas ģimene joprojām meklē viņas pēkšņās nāves iemeslus

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Čīka / LETA

2017. gada 19. jūlijā negaidīti 32 gadu vecumā mūžībā devās latgaliešu dziedātāja Aija Eriņa. "Neslēpšu, ka vēl joprojām ir grūti," - tā par dziedātājas nāvi divus gadus vēlāk izsakās viņas ģimenes locekļi, kuri joprojām meklē Aijas pēkšņās aiziešanas iemeslus. 

Mediķu atzinums par nāves cēloni - plaušu asinsvadu trombs, taču Eriņu ģimene izdevumam "Privātā Dzīve" nākusi klajā ar līdz šim publiski neizskanējušiem faktiem. "2016. gada vasarā Aijiņu naktī uz ielas smagi piekāva – nozaga maku ar naudu, viņa tika stipri piekauta. Varbūt šis notikums izveidoja liktenīgo asins sarecējumu? Aijiņai tika veikta deguna dobumu operācija – varbūt tam ir kāds sakars ar viņas pēkšņo aiziešanu?" prāto viņas tēvs.

Tāpat Aijas tētis atklāj, ka meita daudz turējusi pie sevis un viņam nebija ne jausmas par skumju pilnajiem ierakstiem sociālajos tīklos. "Lai gan pēdējā pusgadā to bija aizvien mazāk, daudzos tajos bija jūtama depresija un bezcerīgums." Viņš pēc meitas nāves atradis arī Aijas pierakstītos tekstus: "Mana lielākā vājība ir tā, ka es pārdzīvoju par visu un visiem", "es būšu laimīga, ja man būs darbs un laba veselība", un "pienāks reiz diena, kad es būšu vesela".

Eriņu ģimenes pārstāvis ar skumjām nosaka: "Tikai tad, kad viņa bija devusies viņsaulē, atklājām – viņa daudz ko mums nestāstīja, arī to, cik bieži bija apmeklējusi ārstus."

Kā zināms, jaunā, talantīgā latgaliešu mūziķe Aija Eriņa nāk no muzikālās Eriņu ģimenes Rēzeknes novada Dricānu pagastā. Latvija šo talantīgo ģimeni un tās sastāvā arī Aiju iepazina TV šovā "Latvijas talants 2008", kurā šī ģimene uzvarēja un balvā ieguva iespēju desmit mēnešus pilnveidot vokālās iemaņas Londonā. Atgriežoties Latvijā, Eriņa aktīvi pievērsās muzicēšanai. Kopā ar tuviniekiem viņa piedalījās arī televīzijas šovā "Dziedošās ģimenes".

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu