Dženija Luisa pēc mātes nāves un smagas šķiršanās atgriežas ar savu labāko plati

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dženija Luisa
Dženija Luisa Foto: publicitātes

Bijusī grupas "Rilo Kiley" un savulaik projekta "The Postal Sevice" dalībniece, aktrise Dženija Luisa (Jenny Lewis) laidusi klajā savu ceturto studijas soloalbumu, kas varētu būt mākslinieces labākais veikums. Ieraksts seko 2016. gada blakusprojektam ar sulīgo nosaukumu "Nice as Fuck" un 2014. gada solo platei "The Voyager".

Jenny Lewis "On The Line"

(Warner Bros.)

10/12

Tā jau parasti mēdz notikt. Ja personiskajā dzīvē ierastais miers, rutīna tiek izjaukta, māksliniekam atveras jauni radoši apvāršņi, atgriežas iedvesma un vēlme ar pārdzīvoto dalīties. 43 gadus vecās dziedātājas dzīvē pēdējos gados notikuši divi būtiski notikumi - mirusi viņas māte un pēc divpadsmit gadu kopdzīves izjukušas attiecības ar sešus gadus jaunāku mūziķi Džonatanu Raisu (Johnathan Rice). 

Par māti, kura cietusi no heroīna atkarības, Luisa visus šos gadus vairījusies runāt. "Kā mazi bērni, es izlikos, kas viss ir kārtībā," viņa atklāj kādā intervijā. Jaunajā albumā mātei veltīta īpaša dziesma "Little White Dove" (“I’m the little white dove, I’m the heroin.”). 

Savukārt bijušajam mīlniekam veltītas šādas rindas: "Pēc visa, ko esam piedzīvojuši, vai nevēlies mani noskūpstīt?" (“After all we’ve been through, don’t you wanna kiss me?”) viņa dzied skaņdarbā "Red Bull and Hennessy", kuram tapis arī video ar daudzām Holivudas slavenībām. Dženija pati  bērnībā bijusi aktrise un pazīst daudzus populārus Holivudas ļaudis. Luisa atzīst, ka šķiršanās viņu skārusi īpaši smagi, attiecības ar Raisu bijušas nopietnākās viņas dzīvē. 

"Red Bull and Hennessy" ir viens no albuma kustīgākajiem skaņdarbiem un muzikāli, kā trāpīgi rakstījis kāds kritiķis, izklausās, it kā Toma Petija grupa pavadītu Stīviju Niksu

Video: "Red Bull & Hennesy"

Slaveni ļaudis piedalījušies arī paša albuma ierakstā. Jāmin gan leģendārais bītls Ringo Stārs, gan Beks, Raiens Adamss, taustiņu meistars Bentmonts Tenčs no "Tom Petty and the Heartbreakers" un pats albuma producents Dons Vass (Don Was), kas muzicējis grupā "Was Not Was" un atbildīgs par nesenāko "The Rolling Stones" blūza albumu.

Viena no plates virsotnēm ir “Wasted Youth” ar izcili lipīgu piedziedājumu, kurā Luisa mums demonstrē savas balss augšējo reģistru labākajās Keitas Bušas tradīcijās. 

Lielisks alternatīvā kantri, indie un popmūzikas kokteilis. Viens no šā gada labākajiem ierakstiem.

Video: Uzstāšanās ar dziesmu 'Wasted Youth" Džimija Kimela šovā.

Izdošanas datums - 22.03.2019.

Noklausies albumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu