Liepājā atklāta Ainara Virgas jubilejai veltīta fotoizstāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

4. aprīļa pēcpusdienā Liepājas latviešu biedrības namā interesenti pulcējās uz Ainara Virgas 55 gadu jubilejai veltītās izstādes “Virga in Action” atklāšanu, kurā fotogrāfa Aigara Hibnera spilgtākajos notvertajos mirkļos atainots mūziķa skatuves dzīves laika posms gan no festivāla “Liepājas dzintars” laikiem, gan šī gada.

Izstādē kopumā izvietotas fotogrāfa Aigara Hibnera fotogrāfijas, kuras eksponētas pirmo reizi, līdz šim nav rādīti plašākai publikai un to epicentrā skatāms vien mēnesi atpakaļ tapis fotouzņēmums. Izstāde ataino mūziķa skatuvei veltīto dzīvi, to skaitā no gadiem, kad Liepājā notika viens no kādreiz leģendārākajiem rokmūzikas festivāliem “Liepājas dzintars”, kurš savā pastāvēšanas laikā uz savas skatuves pulcēja vairākus Latvijā atpazīstamus mūziķus. Izstādē ietverti pat ļoti spilgti un nozīmes bagāti mirkļi par kuriem fotogrāfs A. Hibneris stāsta: “Savējie sapratīs!” Izstādē iespējams aplūkot gan mūziķa priekpilnos skatuves brīžus, gan uzņēmumus no grupas “Līvi” dalībnieka piemiņas pasākuma un emocionāla brīža kopā ar savu tēvu. 

Foto: publicitātes

“Esmu cilvēks, kuram nepatīk lieki runāt. Man patīk ar pēc iespējas mazāk pateiktiem vārdiem izteikt pēc iespējas vairāk, to dara arī fotogrāfijas, jo tās nepasakot neko atklāj to, kas tajā brīdī valdījis uz skatuves. Šī fotoizstāde ir piemērs tam, ka rokenrols nav miris,” papildus A. Virga piebilda. “55 gadi, man tas ir tikai skaitlis.”

Uz izstādes atklāšanu un tikšanos ar mūziķi bija ieradušies viņa draugi un atbalstītāji, kuri vēlējās pavadīt kopīgu vakaru ar mūziķi, atskatoties uz kādu noteiktu viņa dzīves posmu. Izstādi papildināja un fonā pavadīja grupas “Līvi” 1994. gada Cēsu koncerta “Līvi Dzīvi” ieraksts, kurš sniedza unikālu noskaņu. Neformālās daļas noslēgumā mūziķis akustiski izpildīja vairākas savas dziesmas, kas tika veltītas savai ģimenei un tuviniekiem.

Aplūko foto no izstādes atklāšanas.

Izstāde apskatāma līdz 28. aprīlim. Ieeja izstādē bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu