Cēsīs izskanējis islandiešu mūziķa Högni koncerts balsij un stīgām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Anrijs Požarskis

Piektdien, 5. aprīlī, ar jaunu programmu Koncertzālē “Cēsis” viesojās viens no pazīstamākajiem islandiešu mūziķiem Högni Egilsons. Vienīgajā šī pavasara koncertā Baltijā skanēja viņa jaunākie skaņdarbi balsij un stīgu kvartetam. Aplūko foto no koncerta! 

Högni plašāk pasaulē pazīstams kā elektroniskās mūzikas apvienības GusGus un indie rock grupas Hjaltalín dalībnieks, dziesmu autors un vokālists, rakstījis mūziku arī kino un televīzijai.

Pēc daudziem gadiem, kas pavadīti elektroniskajā skaņu pasaulē, viņš pievērsies jauniem meklējumiem mūzikā. Högni uzrunājis stīgu kvarteta skanējums, jo arī pats bērnībā apguvis vijoļspēli. Šī mūzikas forma esot ļoti nozīmīga mūsdienu trauksmainajā tehnoloģiju mirāžu laikmetā, un tās pirmatnējais ceļš un radītās emocijas uzrunā spēcīgāk nekā jebkad agrāk.

Koncertā, kas izskanēja tikai un vienīgi Cēsīs, līdzās Högni uz skatuves dzirdējām arī mūsu pašu lielisko Sinfonietta Rīga stīgu kvartetu - Kristiāna Širante (vijole), Agnese Kanniņa-Liepiņa (II vijole), Artūrs Gailis (alts) un Kārlis Klotiņš (čells).

Aplūko foto.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu