Lūsēns par koncertzāli: Ir jādomā par cilvēkiem, nevis tikai par celtnēm

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Lūsēns
Jānis Lūsēns Foto: LTV1

Otrdienas vakarā LTV raidījumā "1:1. Aktuālā intervija" uz sarunu aicināts komponists Jānis Lūsēns, kurš šogad atzīmē apaļu jubileju. Intervijā Lūsēns komentēja gan tā dēvēto čekas maisu jautājumu, gan simtgades tēriņus, gan Dziesmu un Deju svētkus, gan arī pieskārās akustiskās koncertzāles jautājumam. Viņš uzskata, ka vispirms ir jādomā par saturu - par cilvēkiem, nevis par arhitektūru un būvēm.

Lūsēns sarunā uzsver, ka Rīgai noteikti būtu vajadzīga sava koncertzāle, taču piebilst, ka mēs atkal vairāk nodarbojamies ar celšanu, ar arhitektūru, kas, viņaprāt, protams, arī ir svarīgi, un aizmirstam par saturu. 

"Kas notiks šajā koncertzālē?" viņš jautā. "Kas tur būs galvenais diriģents? Vai mēs, piemēram, varam atsaukt Andri Nelsonu un maksāt viņam konkurējošu algu, lai viņš orķestri uzturētu labā līmenī? Es sauktu to par saturu, par mērķtiecīgu programmu nākotnē.

Koncertzāle nav tikai celtne, tie ir atkal un atkal cilvēki."

Pilnu interviju iespējams noskatīties LTV mājas lapā.

Nominācijā «Projekti un konkursa darbi, teritoriju un pilsētu plānošana» labākā - Rīgas akustiskā koncertzāle uz AB dambja
Nominācijā «Projekti un konkursa darbi, teritoriju un pilsētu plānošana» labākā - Rīgas akustiskā koncertzāle uz AB dambja
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu