Pianists Andrejs Osokins atklāj, kāpēc neprecas ar mīļoto - Katrīnu Gupalo

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Pianists Andrejs Osokins jau septiņus gadus ir kopā ar dziedātāju un pianisti Katrīnu Gupalo. Intervijā ar žurnālu “Ieva” viņš pastāstīja, ka, viņaprāt, uzlikt laulības zīmogu šīm attiecībām nebūt nav nepieciešams.

“Man liekas, ka šīs formālās lietas mūsdienās vairs nav tik svarīgas. Svarīga ir savstarpēja uzticēšanās, un tā nav saistīta ar papīriņu. Mēs izlēmām, ka mums nav vajadzīga tāda lieka un pat dīvaina formalitāte. Pasaule tik strauji mainās, un jautājums par laulību un attiecībām kļūst ļoti individuāls. Šis ir laiks, kad brūk vecās paradigmas. Un šīs paradigmas veidojušās nebūt ne tik sen, būtībā tagadējā laulība ir Franču revolūcijas produkts – tiesības pašiem izvēlēties un precēties mīlestības dēļ. Līdz tam laulība bija ģimeņu darījums. Bet vēlāk bieži vien tā bija vajadzīga tikai ķeksīša dēļ. Tagad daudziem šis ķeksītis vairs nav svarīgs,” tā mūziķis.

Osokins piebilda, ka būtu gatavs precēties, piesakoties bērniem, taču bez atvasēm viņu kāzas un laulība neinteresē.

Kā jau ziņots, 4. jūlijā Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē notiks pasaulslaveno mūziķu - pianista Andreja Osokina un "Maskavas virtuozu" solistu kamermūzikas koncerts Latvijā. Koncertā piedalīsies arī jaunais vijoļvirtuozs Daniils Bulajevs.

Koncerta programmu mūziķi veidojuši īpaši Dzintaru Mazās koncertzāles izcilajai akustikai. Tajā skanēs brīnumskaistā kamermūzikas pērle - Franča Šūberta "Foreļkvintets", tango meistara Astora Pjacollas "Gadalaiki" un itāļu galantā klasiķa Luidži Bokerīni stīgu kvintets.

"Liels prieks, ka ar "Maskavas virtuozu" solistiem satiksimies tieši Dzintaru koncertzālē - vietā, kur šovasar man paredzēti jau trīs ļoti nozīmīgi koncerti! Vienmēr esmu apbrīnojis Vladimira Spivakova vadītā "Maskavas virtuozu" orķestra enerģiju un daudzveidīgo, neparasto repertuāra izvēli." - par gaidāmo sadarbību atklāj pianists Andrejs Osokins.

Zīmīgi, ka viņš Dzintaru koncertzālē šovasar atskaņos trīs dažādas koncertprogrammas - jūnijā kopā ar brīnišķīgo operdīvu Marinu Rebeku tiks atskaņotas Rahmaņinova romances un prelūdijas, jūlijā notiks, nu jau par tradīciju kļuvušais, "Trīs Osokinu" koncerts Dzintaru koncertzāles Lielajā zālē, bet pirms tam, 4. jūlijā, izskanēs izsmalcinātas kamermūzikas koncerts kopā ar "Maskavas virtuozu" solistiem skaistajā Mazajā zālē.

Koncerta idejas autors ir viens no atpazīstamākajiem kontrabasistiem pasaulē - Grigorijs Kovaļevskis. Mūziķis sadarbojies ar tādiem pasaules mūzikas grandiem kā Svjatoslavs Rihters, Dāvids Oistrahs, Jehūdi Menuhins, Natālija Gūtmane, Jevgeņijs Kisins. Pirmatskaņojis Dmitrija Šostakoviča, Alfrēda Šnitkes un Sofijas Gubaiduļinas skaņdarbus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu