Abi Marisa Jansona koncerti Rīgā izpārdoti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mariss Jansons
Mariss Jansons Foto: publicitātes

Pilnībā izpārdotas biļetes uz jaunā mūzikas festivāla "Rīga Jūrmala" atklāšanas koncertiem Latvijas Nacionālajā operā 19. un 21. jūlijā, kuros muzicēs Bavārijas radio simfoniskais orķestris latviešu diriģenta Marisa Jansona vadībā, bet solisti būs vijolnieks Julians Rahlins (19.07.) un leģendārais pianists Rūdolfs Buhbinders (21.07.).

“Publikas lielā interese par maestro Marisa Jansona koncertiem apliecina mūsu cieņu un lielo mīlestību pret mūsu laika vienu no izcilākajiem latviešu mūziķiem. Tieši Mariss Jansons kļuvis par jaunā festivāla muzikālo iedvesmotāju, kura aizrautība un idejas virza arī festivāla turpmāko attīstību. Vasaras notikums ir kā četri koncertcikli, kuru centrā ir pasaules labākie orķestri, izcilākie mūziķi un jaunie talanti. Kopumā piedāvājam baudīt 20 koncertus gan vakaros, gan arī pa dienu. Ceram, ka tās būs muzikāli piepildītas un iespaidiem bagātas vasaras nedēļas nogales,” atzīmē festivāla izpilddirektore Zane Čulkstēna.

Abi solisti, kuri pēc Marisa Jansona uzaicinājuma muzicēs ar Bavārijas radio simfonisko orķestri, sniegs arī kopīgu kamermūzikas koncertu 20. jūlijā Latvijas Nacionālajā operā un interpretēs F.Šūberta, L.van Bēthovena un J.Brāmsa opusus.

Par mūzikas festivālu "Rīga Jūrmala" 

Šī gada vasarā Latvijā notiks jauns pasaules līmeņa simfonisko orķestru festivāls "Rīga Jūrmala" (turpmāk – RJMF), kura ietvaros Rīgā un Jūrmalā muzicēs tādi orķestri un pasaulslaveni diriģenti kā Bavārijas Radio simfoniskais orķestris un Mariss Jansons, Izraēlas filharmoniskais orķestris un Zubins Meta, Londonas simfoniskais orķestris un Džanandrea Noseda un Krievijas Nacionālais orķestris un Mihails Pļetņovs, kā arī daudzi izcili izpildītājmākslinieki, kas Latvijā un Baltijas reģionā muzicēs pirmo reizi. 

Festivāla atklāšanas sezona aptvers četras nedēļas nogales, sākot no 21. jūlija līdz 1. septembrim, koncertiem norisinoties Latvijas Nacionālajā Operā un Dzintaru koncertzālē.

Vairāk par RJMF 2019 - www.riga-jurmala.com. Biļetes uz RJMF 2019 koncertiem nopērkamas visās “Biļešu paradīzes” kasēs un interneta veikalā www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu