"Žokļi visiem atkārās": "The Cure" gatavo "episku" albumu

Roberts Smits un kompānija domā, ka šis būs pēdējais albums
TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
The Cure (Roberts Smits)
The Cure (Roberts Smits) Foto: Publicitātes foto

Viena no rokmūzikas ietekmīgākajām grupām, nule kā Rokenrola Slavas zālē uzņemtā britu apvienība «The Cure», kas 2018. gadā svinēja savas pastāvēšanas 40. jubileju, sākusi jauna albuma ierakstu. Tas būšot "episks", sola grupa.

Vienlaikus izskan arī signāli, ka šis varētu būt pēdējais grupas pilnmetrāžas albums.

Atgādinām, ka grupas nesenākais albums «4:13 Dream» izdots pirms desmit gadiem - 2008. gadā.

Topošais jaunais albums būs jau četrpadsmitais grupas diskogrāfijā, un, kā atzinis «The Cure» līderis Roberts Smits (Robert Smith), tas būšot "ļoti tumšs un intensīvs".

"Es personiski domāju, ka tas būs pēdējas «The Cure» albums," intervijā radio "SiriusXM" izteicies grupas taustiņinstrumentālists Rodžers O'Donels (Roger O’Donnell). "Zinu, esam to teikuši miljons reižu, taču šobrīd mūsu dzīves posmā..."

Intervija ar mūziķi (angļu val.)

«The Cure» 80. gados
«The Cure» 80. gados Foto: Getty Images

"Albuma skanējums ir episks. Spēlējot dziesmas studijā, klausoties... visiem žokļi atkārās," viņš ilustrē jaunā albuma skanējumu.

"Es jau Robertam teicu, ka mums ir jāieraksta vēl viens albums un tam būtu jābūt skumjākajam kāds jebkad radīts. Un domāju, ka tas tāds būs."

Intervija radio mūziķis arī izteicies, ka šis albums varētu būt pēdējais. "Kā man liekas, jā, tas būs. Taču, rakstot katru jaunu albumu es piegāju tam kā pēdējam, taču šoreiz ir sajūta, ka tiešām pēdējais," viņš saka. 

Plānots, ka grupa šogad būs galvenais mākslinieks vērienīgajā Glastonberijas festivālā, un, iespējams, ka koncertos, arī citos plānotajos festivālos, tiks spēlētas arī kādas jaunas dziesmas.

"The Cure" uzņemti Rokenrola slavas zālē
"The Cure" uzņemti Rokenrola slavas zālē Foto: Reuters/ScanPix

Grupa arī šogad atzīmē sava klasiskā albuma "Disintegration" 30 gadu jubileju. Plānots, ka īpašs koncerts, kurā tiks atskaņots šis albums tiks translēts tiešraidē 30. maijā.

"The Cure" pārizdos klasisko "Disintegration"
"The Cure" pārizdos klasisko "Disintegration" Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu