Eiropa ir lēmusi - Eirovīzijā uzvar Nīderlande (20)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

18. maija vakarā Telavivā noslēdzās 64. starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss, kurā uzvaras laurus plūca Nīderlandes pārstāvis.

Arī bukmeikeri uzskatīja, ka šogad Eirovīzijā uzvaras laurus plūks Nīderlandes pārstāvis Dankans Lorenss (Duncan Laurence) ar dziesmu "Arcade". Starp šā gada favorītēm bija arī tādas valstis kā Austrālija un Zviedrija.

Žūrijas un skatītāju kopvērtējumā Nīderlande ierindojās pirmajā vietā ar 492 punktiem, otrajā vietā Itālija ar 465 punktiem, bet trešajā vietā Krievija ar 369 punktiem.

Foto: ebu

Kā zināms, Latvijas pārstāvji, grupa "Carousel" ar dziesmu "That Night" finālā neiekļuva. Šis ir jau trešais gads pēc kārtas, kad Latvija nav pārvarējusi Eirovīzijas pusfināla barjeru. 

Šogad Eirovīzijas finālā piedalījās pārstāvji no Izraēlas, Maltas, Albānijas, Čehijas, Krievijas, Dānijas, Sanmarino, Ziemeļmaķedonijas, Zviedrijas, Slovēnijas, Kipras, Nīderlandes, Grieķijas, Norvēģijas, Islandes, Igaunijas, Baltkrievijas, Azerbaidžānas, Serbijas, Šveices, Austrālijas, kā arī "lielā piecinieka" valstis, kurām dalība finālā ir garantēta - Francija, Vācija, Itālija, Spānija un Lielbritānija.

Foto: 64. starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu