Madonna uz Eirovīzijas skatuves kāpa ar spēcīgu politisku vēstījumu pasaulei (11)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Kaut daži pamanīja vien šķībās notis, popkaraliene Madonna sestdien Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, spītējot konkursa organizatoriem, pamanījās sava šova laikā nodot pasaulei spēcīgu politisku vēstījumu.

Jau ziņots, lai gan vairāki mūziķi un kultūras darbinieki aicināja boikotēt Eirovīzijas konkursu Telavivā, ņemot vērā Izraēlas politiku pret palestīniešiem, Madonna pirms uzstāšanās paziņoja, ka negrasās izdabāt kādu cilvēku politiskajiem uzskatiem. 

Madonna uzstājās ar dziesmām  "Like A Prayer" un "Future", kuru izpildīja kopā ar reperi no "Migos" - Quavo.  

Jaunākā Madonnas albuma "Madame X" dziesmas "Future" pirmatskaņojuma laikā, skanot rindām “Not everyone is coming to the future / Not everyone is learning from the past” ("Ne visi sasniedz nākotni, ne visi mācās no pagātnes"), diviem no pavadošajiem dejotājiem uz muguras bija redzami Izraēlas un Palestīnas karogi. Abi dejotāji, kuri uz skatuves bija apkampušies, bija redzami vien mirkli, taču tūlīt izraisīja milzu reakciju sociālās saziņas tīklos. Mēģinājumu laikā šāda politiska elementa Madonnas šovā nebija, tāds arī nebija atļauts, jo Eirovīzijas organizatori uzsver, ka Eirovīzija ir no politikas brīvs notikums.

Foto: AFP / Scanpix

Pirms tam, starp dziesmām "Like A Prayer" un "Future", Madonna vērsās pie pavadošajiem dejotājiem gāzmaskās ar tekstu: "They are so naive – they think we are not aware of their crimes. We know, but we’re just not ready to act. The storm isn’t in the air, it’s inside of us. I want to tell you about love and loneliness. But it’s getting late now. Can’t you hear outside of your Supreme hoodie, the wind that’s beginning to howl?" ("Viņi ir tik naivi, viņi domā, ka mēs nezinām par viņu noziegumiem. Mēs zinām, bet mēs neesam gatavi rīkoties. Vētra nav jūtama gaisā, tā ir mūsos. Es gribu jums stāstīt par mīlestību un vientulību. Bet kļūst vēls. Vai dzirdi, kā vējš sāk gaudot?")

Madonnas priekšnesums beidzās ar aicinājumu "Wake Up!" ("Mostieties!"), kas lieliem burtiem bija izgaismots uz fona ekrāniem.

Boikotēt konkursu Izraēlā, bet pašu sarīkojumu pārcelt uz citu valsti, aicināja daudzas prominences - "Pink Floyd" mūziķis Rodžers Voterss, Pīters Gabriels u.c. Voterss aicināja Madonnu atteikties no iecerētās uzstāšanās Eirovīzijā Izraēlā.

Madonna savukārt aģentūrai "Reuters" paziņoja, ka negrasās atcelt savu uzstāšanos, uzsverot, ka vienmēr iestāsies par cilvēktiesību ievērošanu. 

"Eirovīzijas" fināls bildēs:

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu