Prezentēts grupas "Līvi" jaunais albums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ritvars Stankevičs

Piektdien, 17. maijā, Latvijas 1. rokkafejnīcā bija pulcējušies leģendārās liepājnieku grupas "Līvi" atbalstītāji, izdevēji, kolēģi, draugi un žurnālisti, lai kopīgi atvērtu grupas jaunāko studijas albumu “Pluss mīnuss”. Aplūko foto! 

Kopš grupas iepriekšējā studijas albuma “Pāri visam” ir pagājuši piecpadsmit gadi un arī šo albumu izdod “MicRec”. 

“Jā, es zinu, tas ir ilgs periods, bet mums nav gājis īpaši viegli. Biju nolēmis, ka pēc Groduma aiziešanas "Līvi" ir beiguši savu darbību, taču, lai kur es arī uzstātos, vienalga kādā sastāvā, klausītāji pieprasīja "Līvu" dziesmas un es tās spēlēju,"

tā Ainars Virga. "Tad parādījās dziedātājs ar atbilstošu balsi – Buks (Jānis Buķelis). Jau labu laiku es atkal spēlēju kopā ar veco "Līvu" dalībnieku Guntaru Mucenieku, viņa dēlu Henriju, arī pārējie pamazām atradās, un tagad tā atkal ir grupa."

Ainars Virga
Ainars Virga Foto: Ritvars Stankevičs

Jaunajā albumā iekļautas astoņas pilnīgi jaunas Virgas dziesmas ar Ainara paša vārdiem. Dziesmas “Betmens” vārdu līdzautors ir Horens Stalbe. Dziesmas “Līvi dzīvi” piedziedājumam izmantota satīriķa Zaņa Ezīša, savulaik par līviem rakstītais leģendārais pantiņš “Pat miroņi, kas sen jau stīvi, sāk dejot tad, kad spēlē Līvi”. Savukārt dziesmas “Vitamīni” vārdu līdzautors ir Ainars Mielavs, kurš savu teksta daļu līviem bija sarakstījis pirms daudziem gadiem. Savukārt dziesmas “Mīlestība” tekstam izmantoti vārdi no Sv. Pāvila vēstules korintiešiem. Albuma tituldziesmas “Pluss mīnuss” ierakstā piedalījies reperis Rays. Albuma papildu celiņi ir līvu versija Mārtiņa Freimaņa dziesmai “Neprāts” un dziesma “Pēdas uz palodzes” ar Guntara Rača vārdiem, kura tika ierakstīta 2016. gadā kā projekts “Līvi un Buks”. Lielākā daļa jauno dziesmu ierakstītas sadarbībā ar producentu Mārtiņu Burkevicu, tāpat kā lielāko daļu albuma dziesmu miksēja Krišjānis Geidāns sadarbībā ar Arni Račinski.

Foto: Prezentēts grupas "Līvi" jaunais albums.

Noklausies albumu.

Prezentācijas pasākumu apmeklēja arī grupas “Opus pro” līderis Alex, dziedātājs Jānis Bukums, “Dzelzs vilks” bundzinieks Mārcis Judzis un daudzi citi pazīstami Latvijas mūziķi.

Ieskats albuma prezentācijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu