Pirmā diena bildēs. Bauskā sācies festivāls "Zobens un lemess" (9)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Nedēļas nogalē visi ceļi ved uz Bausku, kur notiek piektais mūsdienu etniskās mūzikas un seno amatu festivāls “Zobens un lemess”. Festivāla pirmā diena jau aiz muguras (skat. foto), paspēt uz to var arī sestdien. Koncertu sākums - pl. 18:30.

Uz brīvdabas skatuves koncertēs folka un metālmūzikas apakšžanru grupas, savukārt Senajā nometnē notiks zobencīņu turnīrs, viduslaiku spēka un galda spēles, kā arī citas aktivitātes, kurās apmeklētājiem ievingrināt roku un “pieskarties” citam laikmetam. 

Bauskā sācies festivāls "Zobens un lemess" (1. diena)
Bauskā sācies festivāls "Zobens un lemess" (1. diena) Foto: Neils Saksons

Sestdien spēlēs “Promočiu giesmes”, “Pekla” un “Marga muzika” (visas no Lietuvas), “Condescension” (Igaunija), “Ēnu kaleidoskops”, “Green Novice”, “Catalepsia” un “Frailty” (Latvija), “Månegarm”  (Zviedrija). Īpašie viesi - pasaules mūzikas leģenda “Corvus Corax” no Vācijas, kas Latvijā uzstāsies pirmo reizi.

Sestdien paralēli notiekošajam uz lielās skatuves darbosies tā sauktais Senais ciems, kurā interesenti varēs vērot baltu karavīru viduslaiku cīņu paraugdemonstrējumus, līdzdarboties agrāko laiku amatu meistarklasēs un dzīvās arheoloģijas eksperimentos un sacensties, viduslaikus galda spēlēs. Tiem, kas vēlas piedalītie spēku spēlēs - lūgums pieteikt dalību Senajā ciemā (8. jūnijā no pl. 10:00).

Bauskā sācies festivāls "Zobens un lemess" (1. diena)
Bauskā sācies festivāls "Zobens un lemess" (1. diena) Foto: Neils Saksons

Nakšņošana telšu pilsētiņā, kas izvietota festivāla teritorijā. Pasākumā pieejami visi nepieciešamie pamatpakalpojumi, tostarp labierīcības, ēdināšana, dzērieni un medpunkts.

Biļetes uz festivālu nopērkamas www.ticketshop.lv.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu