Saulrieta koncerti Mārupē. Trešdien blūza vakars

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Saulrieta koncerti Mārupē
Saulrieta koncerti Mārupē Foto: publicitātes

"Tāda maza Woodstock sajūta," ar tādu ierakstu savā Facebook profilā dalījās pazīstamais mūziķis, dzejnieks Guntars Račs, apmeklējot 2. sezonas atklāšanu koncertu ciklā "Saulrieta koncerti Mārupē".

Otrajā sezonā plānoti trīspadsmit koncerti, piedaloties pašmāju māksliniekiem un viesiem no ASV, Kanādas, Meksikas, Spānijas un Igaunijas.

Aplūko foto no pirmā šās vasaras koncerta.

Lai saglabātu intrigu, mākslinieku sastāvu uz attiecīgo koncertu, organizatori atklāj vien katras nedēļas piektdienā aktīvās atpūtas parka "JIP Mārupīte" Facebook un Instagram kontos.

Šīs sezonas otrajā koncertā, kas norisināsies trešdien, 12. jūnijā, plkst. 19:00, uzstāsies viens no pasaules labākajiem mutes harmonikas meistariem, kanādietis Deivids Rotundo (David Rotundo). Mutes harmonikas spēlei Deivids pievērsies 1991. gadā, ietekmējoties no blūza leģendas Džeimsa Kotona (James Cotton).

Video: Deivids Rotundo koncertā.

“Viņš nospēlēja vienu noti un es biju pilnībā hipnotizēts,” tā blūzmenis. Nākamajā dienā Deivids iegādājās pats savu mutes harmoniku un ir palicis uzticīgs blūzam līdz šai dienai. Viņš ir izdevis divus mūzikas albumus un muzicējis kopā ar pasaules labākajiem blūzmeņiem, tai skaitā ar savu kādreizējo elku Kotonu.

Ar Deividu Rotundo kopā uzstāsies blūzmenis Emiliano Huarezs (Emiliano Juarez), kurš tiek uzskatīts par vienu no labākajiem blūza ģitāras māksliniekiem Meksikā. Lai gan ģitāru apguvis pašmācības ceļā, savu profesionālo meistarību koncertos apliecinājis jau no tīņa gadiem. Kopš tā laika regulāri koncertējis Amerikā, Āzijā un Eiropā, kā arī bijis izraudzīts par vācu prestižā mūzikas zīmola "Hohner" vēstnesi.

Šajā koncertā pašmāju māksliniekus pārstāvēs S&T Syndicat, kuru mūzikā ir dažādu stilu ietekmes. Tajā parādās funk, acid jazz, drum and bass, kā arī ambient iezīmes. Tiek izmantoti arī dažādi trokšņu un skaņu moduļi, kā arī efekti, padarot skaņas ainavu vēl dzīvāku. 2017. gadā tika izdots debijas albums “Interaction”, kas tika nominēts Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai “Zelta mikrofons 2018" kategorijā “Labākais džeza mūzikas albums”."

Foto: "S&T Syndicate" prezentē savu pirmo studijas albumu "Interaction".

Koncertu vadīs aktieris Normunds Bērzs.Video: Otrās sezonas atklāšana "Saulrieta koncerti - Mārupē"

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu