Operdziedātāja Elīna Šimkus par piedzīvoto vētru Tukumā: “Kā sliktās amerikāņu apokalipses filmās”

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Otrdien, 11. jūnijā, Latvijā plosījās vētra, kas pārsteidza un biedēja daudzus Latvijas iedzīvotājus, tajā skaitā arī operdziedātāju Elīnu Šimkus, kura ar foto un video no piedzīvotā dalījās sociālajos tīklos.

“Paldies visiem, kas apjautājās, - Tukums vakar netika noskalots no zemes virsas, kaut gan brīžiem šķita, ka nu gan labi nebūs...

Milzīgie krusas graudi ir iesprostoti saldētavā - ar cerību, ka tie bija pirmie un vienīgie tādi šovasar.

Pārējais - kā sliktās amerikāņu apokalipses filmās! Šorīts ir atnācis, pamazām žūstam, būs labi!” tā māksliniece.

Uz jautājumu, kā mazais dēls reaģēja uz notiekošo, viņa atbildēja: “Bernards visu mierīgi uztvēra, jo mēs paši bijām mierīgi. Tikai pie katra lielāka pērkona belziena bija "Ooo!!!”” Savukārt četrkājainie draugi gulējuši priekšnamā uz lieveņa un vērojuši notiekošo: “Gan jau arī baidījās...”

Kā jau ziņots, negaiss, kas plosījās Kurzemē un Vidzemē un laimīgā kārtā paskrēja garām Rīgai, ir ļoti neierasts mūsu reģionam. Parasti šādi negaisi veidojas vairāk uz dienvidiem, ASV, kur atrodas Tornado ieleja - tur šādas negaisu sistēmas mēdz būt  biežākas. Pie mums šādi negaisi ir reizi dažos gados, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" skaidroja sinoptiķis Toms Bricis.

Daudzviet Kurzemē krita lieli krusas graudi, kuru diametrs vietām sasniedza pat piecus centimetrus, savukārt vējš vislielākos postījumus nodarīja Tukumā un tā apkaimē. Valstī kopumā reģistrēti aptuveni 25 tūkstoši zibens šautru.

Foto: Miglas žēlots rīts Tukumā pēc vētras

Iepriekš līdzīgas intensitātes zibeņošana Latvijā bija 2017. gada augustā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu