FIB publicē savus materiālus par Hjū Hefneru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Hjū Hefners
Hjū Hefners Foto: AP/Scanpix

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) publiskojis savus materiālus par žurnāla "Playboy" dibinātāju un bijušo galveno redaktoru Hjū Hefneru, kurš pirms diviem gadiem devās mūžībā.

FIB pagājušā gadsimta 50. gadu beigās un 60. gadu sākumā iztaujāja Hefneru par, kā tolaik raksturoja, "neķītru materiālu".

Dokumentos atrodamas arī toreizējam FIB ģenerāldirektoram Džonam Edgaram Hūveram rakstītas piezīmes, kurās par lietu atbildīgais aģents ierosina sākt Hefnera un viņa fotogrāfa Edvarda Opmena novērošanu, lai noskaidrotu, vai kāds no viņiem pār štatu robežām nepārvadā "pornogrāfiskus attēlus".

Tomēr izmeklēšanā netika atklāti nekādi noziegumi.

"Iztaujātās personas informēja, ka Hefners ir pārāk gudrs, lai pārkāptu federālos vai vietējos likumus," secināts biroja izmeklēšanā.

Vēlāk Hefneru Čikāgā aizturēja par "neķītru un uzvedinošu" aktrises Džeinas Mensfīldas fotogrāfiju publicēšanu, bet izdevējs uzvarēja prāvā.

FIB dokumentos ir arī ziņu izgriezumi par lietu, kurā Hefners uzvarēja, iegūstot tiesības abonentiem piegādāt "Playboy" žurnālu pa pastu, nepārkāpjot likumus.

2017. gada 27. septembrī Hefners nomira 91 gada vecumā.

Hefnera dibinātais "Playboy" iznāk kopš 1953. gada. Uz pirmā numura vāka pozēja Holivudas sekssimbols Merilina Monro. Gada laikā žurnāla tirāža sasniedza 200 000 eksemplāru, bet pēc pieciem gadiem - jau miljonu. Septiņdesmitajos gados "Playboy" bija jau septiņi miljoni lasītāju, un tā panākumi sekmēja tādu žurnālu kā "Penthouse" un "Hustler" parādīšanos.

Pēc 1985. gadā pārciesta viegla insulta Hefners, kurš ir trīs reizes precējies, nodeva savu biznesa impēriju meitai Kristijai, lai arī viņam joprojām piederēja 70% "Playboy" akciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu