Seksuālajos noziegumos apsūdzētais dziedātājs R. Kelijs paturēts apcietinājumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
R. Kelly
R. Kelly Foto: AFP/SCANPIX

Amerikāņu R&B mūzikas zvaigzne R. Kelijs (R. Kelly), kurš pagājušajā nedēļā tika aizturēts Čikāgā saistībā ar apsūdzībām 13 epizodēs, tostarp par seksuāliem noziegumiem un tiesiskuma kavēšanu, otrdien paturēts pirmstiesas apcietinājumā.

Šāds lēmums pieņemts, jo ir bažas, ka atbrīvošanas gadījumā R. Kelijs, kura īstais vārds ir Roberts Silvestrs Kellijs, radītu lielus draudus nepilngadīgajām.

"Viņu piesaistīja skolnieces 1999. gadā, un viņu joprojām piesaista skolnieces. Tāds, lūk, ir apsūdzētais, un tas, jūsu godība, padara viņu bīstamu arī šodien," tiesnesim norādīja prokurore Andžela Kralla, kura R. Keliju raksturoja kā plēsoņu, kas pielicis lielas pūles, lai atrastu jaunas meitenes un pakļautu viņas savai kontrolei.

Tiesnesis secināja, ka Kelija advokātam nav izdevies pierādīt, ka viņa klients nav bīstams sabiedrībai, un noraidīja lūgumu Keliju atbrīvot pret drošības naudu,.

Kelijs Čikāgā saistībā ar apsūdzībām par seksuāliem noziegumiem šogad aizturēts jau otro reizi. 52 gadus vecais "Grammy" balvas ieguvējs februārī tika aizturēts saistībā ar Ilinoisas štatā izvirzītām apsūdzībām par seksuālu vardarbību pret četrām sievietēm, no kurām trīs nozieguma pastrādāšanas brīdī bija nepilngadīgas.

Mūziķis savu vainu apsūdzībās neatzina, un viņu atbrīvoja pret drošības naudu.

30. maijā Kukas apgabala prokuratūra pievienoja vēl 11 ar seksuāliem noziegumiem saistītas apsūdzības pret dziedātāju, tostarp viena sieviete viņu apsūdzēja par seksuālu vardarbību, kad viņa vēl bijusi nepilngadīga.

Šogad kanāls "Lifetime" pārraidīja dokumentālo filmu "Surviving R. Kelly", kurā aplūkotas aizdomas par dziedātāja seksuālo vardarbību pret meitenēm. Pērn raidsabiedrība BBC pārraidīja filmu ""R Kelly: Sex, Girls & Videotapes", kurā paustas aizdomas, ka dziedātājs tur gūstā sievietes pret viņu gribu un ir izveidojis "seksa kultu".

Drīz pēc "Lifetime" dokumentālās filmas pārraidīšanas Kukas apgabala prokurore Kima Foksa paziņoja, ka viņas birojā saņemts daudz zvanu saistībā ar filmā paustajām aizdomām. Izmeklēšanas rezultātā februārī tika izvirzītas apsūdzības, un maijā tās tika papildinātas.

2008.gadā, kad Kelijam bija izvirzītas apsūdzībās par bērnu pornogrāfiju, tiesa viņu attaisnoja. Apsūdzības bija saistītas ar laikraksta "Chicago Sun-Times" publikāciju par videoierakstu, kurā, kā tika apgalvots, dziedātājs redzams seksuālā kontaktā ar nepilngadīgu meiteni.

Atrodoties pirmstiesas apcietinājumā Čikāgā, Kelijam tiks izvirzītas arī apsūdzības Ņujorkā. Tur viņš tiks apsūdzēts reketā, nolaupīšanā, bērnu seksuālā izmantošanā un cilvēku piespiedu nodarbināšanā.

Pagaidām nav zināms, kad sāksies prāva šajā lietā un vai Kelijs tiks pārvests uz Ņujorku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu