Repera "A$AP Rocky" lieta nonāk līdz Trampam. Zviedrija noraida kritiku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Zviedrijas valdība piektdien noraidījusi ASV prezidenta Donalda Trampa kritiku par neiejaukšanos Stokholmā par kautiņu aizturētā repera "A$AP Rocky" lietā.

Zviedrijas premjerministrs Stēfans Levēns "bijis ļoti tiešs attiecībā uz faktu, ka visi Zviedrijā ir vienlīdzīgi likuma priekšā un valdība nevar jaukties aktīvos tiesas procesos", paziņoja premjera pārstāve.

Tramps pagājušajā nedēļā nesekmīgi mēģināja pierunāt Levēnu atļaut atbrīvot reperi pret drošības naudu, kaut gan Zviedrijā nepastāv drošības naudas sistēma.

Ceturtdien ASV prezidents tviterī pauda dusmas, ka "A$AP Rocky" izvirzītas apsūdzības un viņam jāstājas tiesas priekšā.

Tramps paziņoja, ka ir ļoti vīlies Zviedrijas premjerministrā par viņa nespēju rīkoties, un pārmeta Zviedrijai, ka tā pievīlusi afroamerikāņu kopienu ASV.

30 gadus vecais reperis, kura īstais vārds ir Rekims Meiers, tika aizturēts 3. jūlijā saistībā ar 30. jūnijā notikušu kautiņu.

Kopā ar "A$AP Rocky" tika aizturētas vēl trīs personas, no kurām viena - repera miesassargs - vēlāk tika atbrīvota.

Interneta vietne "TMZ" publicējusi aculiecinieka uzņemtu incidenta video, kurā redzams, ka reperis, kurš Stokholmā bija ieradies uz koncertu, nogrūž vienu no vīriešiem uz ielas un vairākas reizes viņam iesit.

Pats reperis publiskojis savus video, kuros redzami notikumi pirms kautiņa. Tajos jauns vīrietis redzams strīdamies ar reperi, kurš vairākkārt lūdz abiem vīriešiem beigt viņam sekot. Viens no jaunajiem vīriešiem ir redzams iesitam mūziķa pavadošās grupas pārstāvim.

Ceturtdien "A$AP Rocky" tika oficiāli izvirzītas apsūdzības par miesas bojājumu nodarīšanu. Paredzēts, ka tiesa sāksies nākamajā nedēļā.

TVNET slejās recenzēts repera 2013. gada albums «Long. Live. ASAP».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu