Narva iesniedz pieteikumu 2024. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas titula iegūšanai

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Николай Андреев

Narva ceturtdien starptautiskai ekspertu komisijai iesniegusi pieteikumu pēdējā kārtā uz 2024. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas titula iegūšanu.

Projekta "Narva-2024" vadītājs Ivans Sergejevs Igaunijas sabiedriskajai raidorganizācijai ERR stāstīja, ka projekta tēma ir "Rietumu un austrumu beigas". Pieteikumā ir aprakstīti plānotie pasākumi, kā arī Eiropas un Krievijas sadarbības plāni.

Kultūras galvaspilsētas pasākumi plānoti ne tikai Narvā, bet visā Viru apriņķī.

Daudzi no Narvas ieplānotajiem pasākumiem ietver tā dēvēto tautu diplomātiju vai kultūras diplomātiju attiecībās ar Krieviju. Ir paredzētas Igaunijas teātru viesizrādes Krievijā un Krievijas teātru izrādes Igaunijā, kā arī citi pārrobežu pasākumi.

Jau vēstīts, ka trešdien savu pieteikumu iesniedza Tartu. Pieteikumu Tartu sagatavoja kopā ar vēl 19 Dienvidigaunijas pašvaldībām, un tā tēma ir "Izdzīvošanas mākslas"

Starptautiska ekspertu komisija 28.augustā paziņos, kura no divām Igaunijas pilsētām - Tartu vai Narva - 2024.gadā būs Eiropas kultūras galvaspilsēta.

2024.gadā otra Eiropas kultūras galvaspilsēta būs no Austrijas, bet vēl viena pilsēta tiks izraudzīta no kādas kandidātvalsts vai Eiropas Ekonomiskās zonas valsts.

Eiropas kultūras galvaspilsēta ir pilsēta, kurai viena noteikta kalendārā gada laikā Eiropas Savienībā dotas tiesības popularizēt tās kultūras dzīvi un attīstību.

Par Eiropas kultūras galvaspilsētu 2019.gadā kļuvušas Itālijas pilsēta Matēra un Bulgārijas pilsēta Plovdiva.

Savukārt nākamgad Eiropas kultūras galvaspilsēta būs Rijeka Horvātijā un Golveja Īrijā. 2021.gada Eiropas kultūras galvaspilsētas titulu ieguvusi Grieķijas pilsēta Elefsina, Rumānijas pilsēta Timišoara un Eiropas Savienības kandidātvalsts Serbijas pilsēta Novisada. 2022.gadā šis tituls piešķirts Lietuvas pilsētai Kauņai un Ešsuralzeta Luksemburgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu