Režisors Uldis Cipsts atklāj, ko varam sagaidīt no pašmāju seriāla, kas sekos filmai "Tur" (2)

Elza Jēkabsone
, Izklaides ziņu žurnāliste
CopyDraugiem X Whatsapp

14. augustā kinoteātrī "Apollo" notika filmas "Tur" pirmizrāde, kurā piedalījās kinolentē redzamās zvaigznes un komanda, tajā skaitā režisors Uldis Cipsts. Sarunā ar TVNET viņš pastāstīja, kā radās šā projekta ideja, kā arī ko varam sagaidīt no seriāla ar tādu pašu nosaukumu, kas nāks klajā rudenī.

Kā jau ziņots, filma stāsta par ģeniālo informācijas tehnoloģiju speciālisti Gundegu (aktrise Ilva Centere), kuras pasaule sabrūk acu priekšā – viņa zaudē mīļoto, priekšniece draud ar atlaišanu, tuvinieki uzskata par jukušu. Izmisumā viņa paveic neiespējamo – rada mākslīgo intelektu ar apziņu, kurš pārņem viņas bojāgājušā drauga Raimonda (aktieris un režisors Regnārs Vaivars) personību un turpina attiecības ar Gundegu. Viņai nākas izvēlēties – gremdēties virtuālajā realitātē un ļauties mīlestībai ar datorprogrammu, slēpjot miljoniem vērto atklājumu no citu centieniem to iegūt savās rokās, vai, ignorējot savas jūtas, sniegt pasaulei brīnumu, tostarp iespēju priekšnieces meitiņai, kurai ir kustību traucējumi, staigāt. Kamēr Gundega vilcinās, izvēle nonāk viņas kolēģa Ērika (aktieris Artūrs Skrastiņš) rokās – izdzēst Raimonda personību no programmas vai atbalstīt Gundegas mīlestību, upurējot paša jūtas pret meiteni.

Seriāla režisors ir Uldis Cipsts, bet scenārija autori – dramaturģe Rasa Bugavičute-Pēce un aktieris Artūrs Dīcis. Tāpat pie scenārija strādājis arī pieredzējušais fantāzijas seriālu autors Aleksejs Karaulovs. Filmā būs redzama arī aktrise Ināra Slucka un jaunais talants Kārlis Kušķis. Kā ziņots iepriekš, rudenī LMT mājas viedtelevīzijā būs redzams arī tāda paša nosaukuma seriāls.

Raksts tapis sadarbībā ar LMT mājas viedtelevīziju.

 

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu