Rešetins iestudē melodrāmu "Fonogramma" ar Lilitu Ozoliņu galvenajā lomā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Igors Čerņavskis un Lilita Ozoliņa
Igors Čerņavskis un Lilita Ozoliņa Foto: Mārcis Baltskars

23. septembrī un 30. septembrī "Concert Hall Studio 69" pirmizrādi piedzīvos režisora Intara Rešetina melodrāmas "Fonogramma" iestudējums ar aktrisi Lilitu Ozoliņu galvenajā lomā, informē iestudējuma pārstāvji.

Ozoliņas partneris rīdzinieka Alekseja Ščerbaka jaunās lugas iestudējumā būs Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieris Igors Čerņavskis.

"Šis man ir trešais iestudējums, kas top pēc Alekseja lugas. "Fonogrammas" tēma mani aizrāva. Mīlestība līdz prāta aptumsuma robežai, mīlestība līdz aortas plīsumam, mīlestība, kura dzīvo ar cilvēku visu mūžu, lai kā viņš censtos tikt ar to galā, ar to un ar sevi. Un atriebība! Vēl viena tēma, kura mani interesē," par iestudējumu sacīja Čerņavskis.

Savukārt Ozoliņa, kura pēc ilgāka laika uzrunās publiku no skatuves krievu valodā, par lugu sacīja, ka tas ir divkāršs stāsts par mīlestību. "Par to, cik dažāda, cik savāda, cik neparasta mīlestība var būt - kā vīrietim, tā sievietei. Dod, Dievs, lai mūsu varoņi atdzīvojas uz skatuves, jo ķīmija starp viņiem jau jūtama," pirms gaidāmās pirmizrādes sacīja Ozoliņa.

Komentējot aktieru izvēli, Rešetins norādīja, ka šim iestudējumam bija nepieciešami tādi cilvēki, kuri teātrim veltījuši visu savu dzīvi. "Viņiem bija jābūt savas mākslas meistariem. Ļoti priecājos, ka manam aicinājumam atsaucās aktieri, kuri ir vieni no labākajiem savā paaudzē. Godīgi sakot, ar tāda kalibra māksliniekiem es nebaidītos iestudēt pat telefonu grāmatu," stāstīja režisors.

I. Rešetins
I. Rešetins Foto: Ieva Lūka/LETA
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu