Evija Vēbere ieskaņo dziesmu ar Skalbes vārdiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Evija Vēbere
Evija Vēbere Foto: publicitātes

Mūziķe Evija Vēbere piedāvā savu jaunāko veikumu, pašas producētu dziesmu “No vietas uz vietu, no ausmas uz ausmu”. Dziesmas iedvesma un pamats sakņojas Kārļa Skalbes pasakā “Kaķīša dzirnavas”. 

Evijas Vēberes jaundarbs ir pirmais vēstnesis no gaidāmā albuma “Skalbe. Dzirnavās” Ieraksta skanējumu veido 13 latviešu alternatīvās mūzikas skatuves pārstāvji, to papildina dzejnieka un mūziķa Imanta Dakša orģinālveidots literārās pasakas pārlikums dziesmu tekstos.

Idejas autori, radio Naba pārstāvji, Anete Enikova un Madars Štramdiers.

“Es spilgti atceros sevi mazu, iegrimušu milzīgā televizora kastē, līdzpārdzīvojot baltā kaķīša neveiksmēm. Es iemācījos, ka jebkurš pārinodarījums kā bumerangs šaujas atpakaļ. Tik pavisam nesen, pateicoties radio Naba projektam, es uzzināju, ka meistars Kārlis Skalbe šo pasaku rakstījis savai meitai esot cietumā, cenšoties tajā ieviest savu vērtību sistēmu, noliedzot vardarbību un naidu, cildinot garīgo spēku. Atskatoties uz sevi ar šī brīža apziņu, es saprotu, ka Kārlis Skalbe ir atstājis manī milzu nospiedumu un ir neapšaubāmi veidojis manu skatījumu uz manu realitāti,” stāsta Evija.

Noklausies.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu