Pedro Almodovara filma "Sāpes un slava" tiks izvirzīta Oskaram

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
“Sāpes un slava”
“Sāpes un slava” Foto: kadrs no filmas

“Sāpes un slava” kļuva par šī gada Kannu kinofestivāla sensāciju un tika atzīta par vienu no režisora labākām filmām visā viņa spilgtas karjeras kopskatā. Spāņu kinoakadēmija izvirzīja filmu Oskara balvas iegūšanai labākās ārzemju filmas kategorijā. Filma tiks izrādīta festivālā “Baltijas pērle” seansos 20., 23. un 25. septembrī kinoteātrī "Splenid Palace".

Pats Pedro Almodovars, kas 25. septembrī svinēs savu 70. jubileju, pavisam nesen ieguva  Venēcijas kinofestivāla goda “Zelta lauvu” par karjeras veikumu. Savukārt galveno lomu filmā “Sāpes un slava”, jeb Almodovara alter ego, atveido Antonio Banderass, kas pavasarī bija saņēmis prestižo 72. Kannu kinofestivāla Zelta palmas zaru kā labākais aktieris.

“Sāpes un slava” drāmas centrā ir talantīga režisora stāsts, kas atrodas savas radošas karjeras zenītā. Slavens kinorežisors, kultūras provokators un huligāns savulaik tramdījis stīvo astoņdesmito gadu publiku ar izaicinošiem paziņojumiem un drosmīgām pārvērtībām. Cienījamā vecumā viņš ir vientuļš, neirotisks intelektuālis, kas nodarbojas ar pašiznīcināšanos un refleksijām par savu pagātni.

Pedro Almadovars un Penelope Krusa
Pedro Almadovars un Penelope Krusa

Smeldamies iedvesmu sev apkārt esošajos mākslas darbos, Salvadors cenšas visos iespējamos veidos izrauties no ieilgušās radošās krīzes, bet aizvien dziļāk un dziļāk iestieg nepiedotu pāridarījumu un neatrisināmu strīdu dūkstī. Gluži negaidīti pašam, viņš pieņem piedāvājumu, kas aizsauc atpakaļ pie gandrīz 30 gadus sena, nepabeigta stāsta, bet nejauša tikšanās aizsāk notikumu virkni, kas palīdz pārskatīt pagātni...

Spilgtu atmiņu straume viņu pārņem un aiznes nostalģiskā odisejā pa reiz pieredzētā viļņiem: dzidri zilās Valensijas debesis, maigas, valdonīgas, gādīgas mammas rokas, smaržojošas pēc kanēļa un tikko ceptas maizes. Tad pirmā aizraušanās, mīlestība, atkarība, sāpinoša šķiršanās, laimes un veiksmes meklējumi, senu parādu atdošana.

“Sāpes un slava”
“Sāpes un slava” Foto: kadrs no filmas

Šajās satraucošajās, kvēlajās un emocionālajās pārdomās tiek sajusta dzīves garša, parādās bikla cerība un pieaugoša pārliecība transformēt radošo krīzi jaunā filmā: Sāpes un Slava...

Pedro Almodovara kontā ir ap 50 starptautisko apbalvojumu, to starpā divas Oskara balvas par filmām “Viss par manu māti” (1999; labākā ārzemju filma), “Runā ar viņu” (2002; labākais scenārijs); Kannu kinofestivāla balva par labāko filmu “Atgriezties” (2006) un balva par labāko scenāriju Venēcijas kinofestivālā par filmu “Sievietes uz nervu sabrukuma robežas” (1988).

Filmas reklāmas rullītis.

Par festivālu

Festivāls “Baltijas pērle” notiks kinoteātrī “Splendid Palace” no 19. līdz 25. septembrim. Filmas demonstrēs oriģinālvalodā ar sinhronu tulkojumu latviešu un krievu valodā jūsu austiņās. Festivāla rīkotāji aicina tās paņemt līdzi. Informācija par subtitriem un jebkāda cita svarīga ar filmu demonstrēšanu saistīta papildus informācija pieejama interneta vietnē www.balticpearl.lv nedēļu pirms festivāla sākuma.

Kasē ir iespējams norēķināties tikai skaidrā naudā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu