Festivālā "Bildes" šogad piedāvās septiņus koncertus un izstādi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rahu the Fool
Rahu the Fool Foto: Baiba Ralle - Bilžu biroja arhīvs

Šogad ar septiņiem dažādiem koncertiem izskanēs mūzikas un mākslas festivāls "Bildes 2019", informē festivāla organizētāju pārstāve Aiga Leitholde.

Koncerti būs klausāmi mūzikas namā "Daile", mūzikas klubā "Kaļķu vārti" un VEF Kultūras pilī no 21. oktobra līdz 16. novembrim. Turklāt 17. oktobrī tirdzniecības centrā "Spice Home" tiks atklāta festivāla mūziķu un mākslinieku veidotā izstāde "Pastkastītes".

Blūza koncerts norisināsies 21. oktobrī mūzikas namā "Daile". Koncertu vadīs Jānis Bukums, bet tajā uzstāsies - Ainars Pūpols un "[Pī] Blues", "The Blues Gang", "Vocada", "Lavrix Blues Band", Jānis Vanadziņš, "The Twins Peek", "Big Eye Bee", "Rahu the Fool", "Blues Cake", Laima Miltiņa un "Harmony 4 Riga", "Bad habits" un citi mūziķi.

Pēc tam, 27. oktobrī, mūzikas klubā "Kaļķu vārti" izskanēs "Bilžu" mūziķu un viņu bērnu koncerts, kuru vadīs Arnis Miltiņš. Pārstāvot "Bilžu" dalībnieku muzikālās ģimenes, uz vienas skatuves pieredzē dalīsies dažādu paaudžu festivāla dalībnieki un viņu bērni. Koncertā uzstāsies Miltiņu ģimene, Ziemeļu ģimene, Križevicu ģimene, Aleksandrs, Dārta Nora un Inta Pauļuki, Pūpolu ģimene, Horens Stalbe ar bērniem, Fēlikss Ķiģelis ar bērniem, Elza un Atis Ieviņi, Īļu ģimene, Anna un Ansis Klintsoni, Elviss un Ivars Pētersoni, Tomijs un Guntars Endzeļi, Kaukuļu ģimene, Dāvids un Ēriks Loki, Valteru ģimene un citi.

Dziesminieku koncerts norisināsies 30. oktobrī klubā "Kaļķu vārti". To vadīs Mikus Frišfelds un Egons Pičners. Koncertā uzstāsies Inta Pauļuka un ukuleļu ansamblis, Ēriks Loks, Jānis Jansons, Matīss un Uldis Ozoli, Arnis Miltiņš, Anta Eņģele, Sandra Bula un Āris Ziemelis, Felikss Staņevičs, Egons Pičners, Silvestrs Sīlis, Uldis Kākulis, Haralds Sīmanis, Mikus Frišfelds, Ieva Akuratere un Ilze Grunte, Valdis Atāls, Agita Kaužēna, Juris Hiršs un citi mūziķi.

Anta Eņģele
Anta Eņģele Foto: foto no Bilžu arhīva/ Dainis Ozols

Tikmēr 31. oktobrī arī klubā "Kaļķu vārti" notiks jauno dziesminieku koncerts, ko vadīs Lauris Valters. Koncertā piedalīsies mūziķi, kuri kā dziesminieki jau iemantojuši atpazīstamību, kā arī pavisam jauni dziesminieki, piemēram, Gatis Zotovs, Kintija Alpe, Mārtiņš Križevics, Elīzabeta Krēģere, Matīss Kalniņš, Agija Kalve, Elviss Pētersons, Renārs Veļičko, Matīss Pavītols, Anita Zambare, Aigars Kručs, Jānis Niedra, Edgars Rakovskis un Anete Kozlovska.

VEF Kultūras pilī 4.novembrī skanēs koncerts "Jaunās un "Bildēs" sevi jau pieteikušās grupas kopprojektos ar "Bilžu" veterāniem un radošajām personībām". Koncertu vadīs Andris Freidenfelds, bet uz skatuves kāps "Bilžu" koncertos jau startējušās grupas "Kumosiņš", "Bekars", "Matek", "The Big Deal", kā arī Latvijas Universitātes jauno grupu konkursa "Hadrons" finālisti, tostarp "Idioti.Trupa." un "Tornhill". Vēl līdz 20.septembrim turpinās pieteikšanās jauno grupu koncerta dalībnieku atlasei.

Savukārt 16. novembrī plkst.12 notiks koncerts bērniem, kas 27 gadus ir festivāla neatņemama sastāvdaļa un ko vadīs Igeta Ozoliņa. Koncertā muzicēs Latvijā pazīstamās bērnu popgrupas "Dzeguzīte", "Knīpas un knauķi", "Kolibri", "Poppy", "Momo", "Tev un man", "Vējā", "Podziņas", Nila Īles mazo perkusionistu grupa "Safara", Māris Pūris un Ādažu Mākslas un mūzikas skolas deju programmas audzēkņi.

Tās pašas dienas vakarā plkst.19 startēs tradicionālais "Bilžu" veterānu koncerts, ko vadīs Ēriks Loks. Tajā dalību apstiprinājuši: "Colt", "Stiprās sievas" un "Ogas", "Dzidriņas megasistēma", "Lādezers", "Armandsound", Jānis Bukums, Māra Kalniņa un "Bague Duo", Varis Vētra, Ineta Rudzīte, "The Cucumbers", Juris Pavītols, "Denktie vīri", "Vaidava", Horens Stalbe un "Riga Reggae" , "Exiled in Brussels", "Pērkons" un citas.

Biļetes uz koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un mājaslapā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu