Velnam viss ir kārtībā! Atskats uz "Behemoth" koncertu (2)

Foto un video
CopyDraugiem X Whatsapp
"Zeal & Ardor" un "Behemoth" priecē fanus koncertzālē "Palladium"
"Zeal & Ardor" un "Behemoth" priecē fanus koncertzālē "Palladium" Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Ceturtdienas, 3.oktobra, vakarā Latvijas smagās mūzikas entuziasti visai kuplā straumē plūda uz attiecīgajam žanram neierasti plašākām telpām - koncertzāli "Palladium" Rīgas centrā. Iemesls plašākām telpām - ietekmīgās un par "sātana praviešiem" dēvētās Polijas smagās mūzikas grupas "Behemoth" koncerts. Koncertu apmeklēja arī portāls TVNET. 

Rīgā grupa viesojās, turpinot popularizēt savu vienpadsmito studijas albumu "I Loved You at Your Darkest", kas tika izdots pagājušā gada oktobrī. Albums "I Loved You at Your Darkest" saņēmis pozitīvu vērtējumu gan no grupas faniem, gan mūzikas kritiķiem, turpinot stiprināt grupas statusu pēc 2014. gada albuma "The Satanist", ko prestižais smagās mūzikas izdevums "Metal Hammer" nodēvēja par vienu no 21. gadsimta labākajiem ekstrēmās mūzikas ierakstiem.

Miniturnejas "Ecclesia Diabolica Baltica" ietvaros "Behemoth" šoruden sniedz sešus koncertus savā dzimtajā Polijā un pa vienam - katrā no Baltijas valstīm.

Grupa Latvijā atgriezās pēc 14 gadu pārtraukuma – iepriekšējais "Behemoth" koncerts notika nu jau slēgtajā Rīgas klubā "Salamandra". Vēl pirms tam grupa uzstājusies arī nu jau neeksistējošajā Vecrīgas klubā "Kabata".

 "14 sasodīti gadi, Latvija! Mums ir prieks, ka "Behemoth" leģions šajā laikā ir kļuvis krietni kuplāks," pēc pirmajām dažām dziesmām, uzrunājot publiku, paziņoja grupas līderis Adams Darskis, kas pazīstams ar skatuves vārdu "Nergal".

Grupas iepriekš solītais, ka "Ecclesia Diabolica Baltica" ir grupas lielākais šovs, piepildījās pilnībā - bija liesmas, daudz liesmu, grandiozs gaismu priekšnesums, apgriezti krusti, "asinis", skaļas ģitāras, iespaidīgas bungas, jaunās dziesmas, vecākas dziesmas un neatslābstoša grupas dalībnieku enerģija visa koncerta garumā, kas ilga aptuveni pusotru stundu.

"Lai slavēts sātans!" koncerta gaitā vairākas reizes iesaucas Darskis, bet koncerts beidzas ar visu četru grupas dalībnieku bungu priekšnesumu un konfeti salūtu.

"Latvija, bija vērts gaidīt 14 gadus... bet tajā pašā laikā mēs apsolām, ka nākamā reize pienāks ātrāk!" teikts "Behemoth" paziņojumā, kas neilgi pēc koncerta lasāms grupas "Facebook" profilā.

Grupa "Behemoth" dibināta 1991.gadā Polijas pilsētā Gdaņskā. Tai ir bijusi ļoti nozīmīga loma Polijas smagās mūzikas kultūras veicināšanā un popularizēšanā. Grupa iepriekš izpelnījusies arī skandalozu slavu, piemēram, 2007.gadā Darskis tika tiesāts par Bībeles saplēšanu koncerta laikā.

Pirms "Behemoth" uz "Palladium" skatuves kāpa arī mazāk zināmās grupas "In Twilight's Embrace" un "Whoredom Rife", kā arī šveiciešu avangarda projekts "Zeal & Ardor", kura pazīstamākā dziesma saucas "Devil Is Fine" ("Velnam viss ir kārtībā"). 

To, ka velnam viss ir kārtībā lieliski pierādīja arī "Behemoth". Sātanisms un kristietības "izaicināšana" grupas kontekstā uzskatāma par izpausmes formu. Savukārt šīs formas saturs ir ļoti kvalitatīva mūzika, kā arī profesionāls un iespaidīgs priekšnesums, kas, gadiem ejot, spēj pulcēt arvien vairāk cilvēku visā pasaulē.

Uz TVNET korespondenta garderobes numuriņa bija skaitlis "1042", kas nozīmē, ka koncertu apmeklēja vismaz 1042 cilvēki. Tomēr šādiem pasākumiem vairāk piedienētos teikt, ka koncertā bija aptuveni "divreiz 666" klausītāju.

Foto: "Zeal & Ardor" un "Behemoth" koncertzālē "Palladium".

Nākamā gada sākumā "Behemoth" dosies Eiropas tūrē ar ASV smagās mūzikas grandiem "Slipknot". 

Savukārt Latvijas smagās mūzikas cienītājiem arī rudens turpinājums un ziema solās būs aizraujošiem koncertiem pilna - klubā "Melnā piektdiena" gaidāmi ekstrēmās mūzikas grupu "Ufomammut", "Amenra", "Rotting Christ" un "Marduk" koncerti. Biļetes uz šiem pasākumiem iespējams iegādāties vietnē "Ticketshop".

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu