"Supernova" notiks! Sākusies pieteikšanās nākamā gada konkursam

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Carousel "That Night"
Carousel "That Night" Foto: Lauris Vīksne

Ceturtdien, 10. oktobrī, sākusies pieteikšanās Latvijas Televīzijas autoru un izpildītāju konkursa “Supernova” sestajai sezonai. “Supernova 2020” uzvarētājs iegūs iespēju piedalīties 65. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas nākamā gada maijā notiks Nīderlandes pilsētā Roterdamā. Dziesmas iespējams pieteikt līdz 20. novembrim.

Šī būs jau sestā konkursa “Supernova” sezona. Konkurss šajā laikā pierādījis sevi gan kā labu platformu, kas jauniem izpildītājiem un dziesmu autoriem ļauj ielauzties Latvijas populārās mūzikas nozarē, gan izklaidējošu šovu, ko atzinīgi novērtē arī skatītāji.

Konkursa nolikumā arī šogad palikušas aizvadītā gada būtiskās izmaiņas – konkursā var piedalīties autori, izpildītāji un producenti, kuri sasnieguši 16 gadu vecumu.

Viens no konkursa “Supernova” mērķiem ir palīdzēt augt un attīstīties nozarei kopumā, tādēļ dziesmu tapšanā drīkst piedalīties arī ārvalstu producenti. Nolikums paredz, ka ārvalstu pilsoņi var būt arī izpildītāji grupas sastāvā, tomēr viņi nedrīkst būt solisti.

„Mēs ilgi nezinājām, kāds liktenis gaida konkursu „Supernova” sestajā sezonā, kopumā jau no augusta beigām interese par konkursa norisi un pieteikšanās kārtību bijusi lielāka nekā iepriekšējās sezonās, tāpēc ceram uz lielāku kvalitatīvu pieteikumu skaitu. Šobrīd mums vēl ir daudz nezināmo par konkursa atlases gaitu, bet skaidri zinām, ka konkursa fināla tiešraide notiks 8. februārī,” saka konkursa producente Ilze Jansone.

To, kurš pārstāvēs Latviju lielajā Eirovīzijā, uzzināsim fināla tiešraidē nākamā gada 8. februārī. Dziesmas konkursam iespējams pieteikt projekta mājaslapā līdz 20. novembra plkst. 23.59. 

Konkursa “Supernova” piektās sezonas uzvarētāji bija grupa “Carousel”, kuri ar lirisko dziesmu “That night” diemžēl neiekļuva Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā.

Foto: "Carousel" uzstājas Eirovīzijas otrajā pusfinālā

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu