Grupa "Double Faced Eels" velta dziesmu mobinga tēmai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Double Faced Eels"
"Double Faced Eels" Foto: publicitātes

No 1. novembra visās lielākajās straumēšanas vietnēs pieejama grupas "Double Faced Eels" dziesma "Ideāli", kas tapusi skolēnu izglītības un radošās attīstības projekta ietvaros un pievēršas būtiskai tēmai skolās un jauniešu vidū - mobingam.

"Mums ir gandarījums, ka varam būt daļa no šīs ieceres, kuras laikā jauniešiem Latvijā tiek dota iespēja attīstīt mūsdienās aktuālas prasmes un izpausties radoši. Tāpat svarīga ir arī tēma, kurai projekta ietvaros tiek veltīta uzmanība, - mobings. Ar savu dziesmu gribam iedrošināt būt drosmīgākiem, parādīt savu unikalitāti un savus talantus, kā arī būt iejūtīgākiem vienam pret otru, nenodarot pāri," ar gandarījumu stāsta Double Faced Eels dalībnieks Mārtiņš Gailītis.

Noklausies dziesmu.

Projekta idejas autori ir programmēšanas skola bērniem "Learn IT", ar "Cognizant" atbalstu un grupas dalību. Konkursa ietvaros visas Latvijas skolēni no 3. klases līdz 9.  klasei tika aicināti piedalīties, veidojot videoklipu grupas dziesmai.

Pagājušās nedēļas izskaņā tika noteikti trīs labākie skolēnu kolektīvi, kuru izdoma un talants pārsteidza konkursa rīkotājus un grupas dalībniekus. Skolēnu iesniegtās skices tiks apvienotas režisora Toma Kraukļa un grupas dalībnieku vadībā un galarezultāts, dziesmas video, būs skatāms "Double Faced Eels" YouTube kanālā no 25. novembra.

"Dziesmas tēma rezonēja arī ar mums, jo tas ir kaut kas, ar ko mēs esam saskārušies katrs - vai kā "mobētājs", vai kā "mobētais", vai skatītājs no malas. Gribam likt aizdomāties un iedrošināt neklusēt, ja redzi, ka ir jāpalīdz kādam, kas ir nonācis šajā situācijā," turpina Reinis. "Varu konkrēti minēt par sevi. Skolas laikā tiku apcelts gan par liekā svara problēmām, gan par to, ka aizrāvos vairāk ar mūziku nekā sportu. Tīņa gados ar to saskāros mazāk, jo interesēties par mūziku kļuva stilīgāk un pats izstīdzēju, tad biežāk noskatījos uz situācijām no malas. Ir grūti atzīt, bet man ne katrā reizē bija gana drosmes iejaukties un apcelšanu pārtraukt. Dažkārt likās, ka tas ir normāli, bet tikai vēlāk nāk apskaidrība, ka tā tam nav jābūt."

Foto: Grupas "Double Faced Eels" uzstāšanās Spīķeru brīvdabas koncertsezonas atklāšanā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu