Aiz Arktiskā loka taps valim līdzīga ēka jūras zīdītāju vērošanai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/dorte_mandrup

Jau atkal Norvēģijas Arktiskā josla gatavojas pārsteigt ar jauniem arhitektūras brīnumiem - šeit vietējie arhitekti "Dorte Mandrup" plāno būvēt valim līdzīgu ēku, no kuras apmeklētāji varēs vērot milzu zīdītāju izdarības salas krastā. 

Savdabīgā ēkas struktūra atradīsies uz nelielas saliņas Norvēģijas vēsākajā pusē - aiz Arktiskā loka. Šī sala ir 300 kilometrus plata un gar to nemitīgi migrē vaļi. Uzskatāms, ka šī ir labākā vieta vaļu vērošanai no sauszemes krasta. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dorte Mandrup (@dorte_mandrup) on

Valim līdzīgā celtne ļaus apmeklētājiem uzkāpt uz ēkas juta, kas līdzināsies akmens tiltam - no tā pavērsies skats uz okeānu, kur ik pa brīdim uzpeld kāds valis. Jumts būs klāts ar bruģi un tas saplūdīs ar pastaigu taku. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AT PLAN & ARKITEKTUR (@at_p_a) on

Pašas ēkas iekšpusē pasūtītāji ir paredzējuši izstāžu zāles, birojus, kafejnīcu un veikalu. No izstāžu zālēm pavērsies pasakains skats uz arhipelāgu, veidojot vizuālu savienību starp ārpusi un iekšpusi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dorte Mandrup (@dorte_mandrup) on

Vaļa formas ēka Norvēģijas Arktiskajā zonā tika pasūtīta vien 2019. gada pavasarī, bet jau novembra sākumā vietējās institūcijas ir izvēlējušās no 37 pieteikumiem "Dorte Mandrup" piedāvājumu. Lai gan Arktikas apmeklējums daudziem nešķiet vilinošs ceļojums, tomēr aukstās salas ik gadu apmeklē 50 000 tūristu un jaunas, atraktīvas celtnes ļaus šo skaitu tikai palielināt. Vaļa māja būs gatava 2022. gadā. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dorte Mandrup (@dorte_mandrup) on

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu