Kārlis Kazāks iepazīstina ar pirmo dziesmu no albuma "Apspēlēts"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Kārlis Kazāks
Kārlis Kazāks Foto: publicitātes

Jau 2020. gada 5. februārī ar koncertu Latvijas Nacionālajā teātrī tiks atklāts un klausītājiem nodots svaigākais dziesmu autora un mūziķa Kārļa Kazāka albums “Apspēlēts”. Šonedēļ mūziķis klausītājus iepazīstina ar pirmo albuma vēstnesi - dziesmu “Caur saskrāpētu stiklu”.

Kā pirmo Kārlis Kazāks klausītājiem atrāda dziesmu “Caur saskrāpētu stiklu”. Šī dziesma, tāpat kā viss albums, ir tapusi ciešā sadarbībā ar Kasparu Tobi. 

"Šoreiz, radot dziesmu skanējumu, izvēlējāmies nepiešķirt nozīmi tam, kādām dziesmām būtu jābūt. Kas ir tas, ko no Kazāka vai mūzikas vispār kāds varētu gribēt sagaidīt. Mēs spēlējamies ar elektroniku un Kaspara sintezatoriem, izbaudot tās priekšrocības, kādas izbauda datorgrafiķi, ja tos salīdzina ar gleznotājiem. Mēs ar Kasparu tiešām izbaudām procesu, kas arī man pašam ļauj paskatīties un ieraudzīt savas dziesmas citādāk," par dziesmu radīšanas procesu stāsta to autors.

Audio: Kārlis Kazāks “Caur saskrāpētu stiklu.

"”Apspēlēts” ir stāsts par mani un manu mūzikas izjūtu šodien. Par realitāti, kas var tikt paplašināta tā, kā es to vēlos, kā es uz to paskatos," tā savu piekto solo albumu raksturo pats autors.

“Apspēlēts” būs piektais mūziķa solo albums, kas sekos 2007. gada ierakstam “Uz manām plaukstām”, 2011. gada dziesmu stāstam “16 stundas”, 2013. gada darbam “Gultnes” un 2015. gada albumam “Kazāks un viņa”. Šajā laikā dziesmu autors ir radījis arī divus šūpuļdziesmu albumus bērniem un dziesmu ciklu latviešu valodas izloksnēs “Dzirdi balsis ar Kārli Kazāku”. 

Arī jaunākā dziesmu ieraksta “Apspēlēts”, tāpat kā iepriekšējo Kārļa Kazāka albumu fiziskas kopijas kompaktdiska formātā būs pieejamas tikai albuma atklāšanas koncerta apmeklētājiem - šajā reizē Latvijas Nacionālā teātra Lielajā zālē 5. februārī.   

Biļetes uz koncertu šeit.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu