TVNET gada albums. 7. Jānis Irbe

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Irbe
Jānis Irbe Foto: publicitātes

Atskatāmies uz pašmāju populārās mūzikas labākajiem pilnmetrāžas ierakstiem. Kā jau katru gadu, arī šogad izdoti vairāk nekā simts dažādu žanru ierakstu. Atsevišķi no tiem jau izcelti "Austras" balvas desmitniekā, savs viedoklis noteikti būs arī "Zelta mikrofona" žūrijai, taču TVNET pašmāju gada albumu tops izskatās šādi. 7. vieta - Jāņa Irbes ieraksts "Kas aizņēmis mūsu prātus". Rītdien - 6. vieta.

Uz TVNET radara mūziķis Jānis Irbe ir jau kopš 2016. gada, kad klajā nāca viņa pirmais singls "Paskaties", kas patīkami pārsteidza ar melodisku, saturisku viegla postpanka skanējumu skaidrā latviešu valodā. Šogad klajā nācis Jāņa pilnmetrāžas albums “Kas aizņēmis mūsu prātus”, kas ne tikai attaisno tā ilgo tapšanas procesu, bet ir viens no gada labākajiem debijas ierakstiem. Ieraksts tapis ciešā sadarbībā ar grupas "Aurora" vēlīnā sastāva ģitāristu Jāni Dubavu. 

Kopumā solīda debija ar nelieliem iebildumiem (tehniski varētu būt viss precīzāk, arī dziedājums mazāk deklamatīvs), kas radīta ar cieņu pret pagātni - pret astoņdesmito gadu Latvijas neformālā roka strāvojuma mantojumu ("Aurora", "Zig zag", Gints Sola), bet vienlaikus ar skatu nākotnē. 

Jānis Irbe “Kas aizņēmis mūsu prātus”
Jānis Irbe “Kas aizņēmis mūsu prātus” Foto: publicitātes

Detalizētu albuma recenziju var lasīt šeit.

Foto: Jānis Irbe koncerts bufetē – picērijā “Ansamblis”.

Noklausies albumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu