Toms Grēviņš atklāj, kurš bijis viņa 2019. gada mīļākais albums (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

​Radio pieci.lv ētera personība un dīdžejs, kā jau katru gadu, ir izveidojis, viņaprāt, gada labāko albumu topu.

2019. gadā viņš šī topa pašā augšgalā ir izvēlējies “Vampire Weekend” albumu “Father Of The Bride”.

“Nezinu nevienu cilvēku ASV kultūras horizontā, kas līdzinātos Ezram Kēnigam. Teicami izglītotam snobiskam švītam, kura bagāžā ir ne tikai muzikāli panākumi, bet četru sezonu garumā arī regulāri “pļāpāšanas” raidījumi “Beats 1” radiostacijā, vesels “Netflix” japāņu mangu stilistikā ieturēts seriāls un nu jau arī tēva pienākumi. Un “Vampire Weekend” ir vienīgā no šā brīža tūrējošajām supergrupām, kas katru vakaru spēlē pilnīgi citu dziesmu salikumu, kā arī koncertos pieņem pasūtījumus no faniem.

Un “Father Of The Bride” ir šedevrs. Pirmajā mirklī tas izliekas par “šķiršanās ierakstu”, bet iedziļinoties kļūst skaidrs, ka stāsts vairāk ir par tik neskaitāmajiem “kā būtu, ja būtu…”, ko Kēnigs pats kā trīsdesmit piecus gadus vecs amerikāņu ebrejs izjūt, pārlaižot domas gan savai, gan pasaules vēsturei!

Kaut kur turpat blakām ir mediju ģenerētā konstantā apokalipses priekšnojauta, un mierīgi varētu būt, ka šis viss nodarbina līgavas tēva prātu kāzu dienā, jo šis nu beidzot ir īstais brīdis, lai nodotos tīrām emocijām! Jau pirmajā minūtē, ieskanoties Hansa Cimmera mūzikas samplam no Malika “Thin Red Line”, tiekam sagatavoti lielam ceļojumam. Ģitāras šim laikmetam par godu ir pagrieztas klusāk, Rostama prombūtne garantē mazāk programmētu ritmu un sintezatoru, bet galvenais hedlaineris šajā ballītē ir Kēniga māka uzrakstīt tik ļoti vienkāršas, taču gudras dziesmas. Piemēram, “Big Blue” - pilnīgs Makartnija vienkāršuma un ģenialitātes analogs. “Father Of The Bride” nav it nekā lieka, piedevām tajā ir tik daudz dažādu elementu (paldies Ronsonam un citiem producent draugiem), ka šīs plates klausīšanās prieku sagādās vēl ilgi, ilgi… Un tādiem jau tiem vislabākajiem albumiem jābūt. Laimīgu jauno gadu!” raksta Grēviņš.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Toms Grēviņš (@tomsgrevins) on

Kā jau ziņots, Grēviņš arī šogad bija viens no labdarības maratona "Dod pieci!" vadītājiem. Šogad labdarības maratonā "Dod pieci!" tika saziedoti 438 197 eiro, sasniedzot absolūto rekordu "Dod pieci!" vēsturē. Šā gada ziedojumi nodrošina pilnvērtīgu uzturu neārstējami slimajiem cilvēkiem, kuri vairs nevar paēst paši, kā arī citu paliatīvās aprūpes atbalsta terapiju. Šajā gadā sasniegts arī ziedoto dziesmu rekords, kas nozīmē, ka tēma uzrunājusi īpaši plašu cilvēku loku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ceļojums ir galā! Paldies visiem pasažieriem! #DodPieci

A post shared by Toms Grēviņš (@tomsgrevins) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lielie ziedotāji! #DodPieci #ČekuParāde #2019

A post shared by Toms Grēviņš (@tomsgrevins) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Paldies, Alise! #DodPieci

A post shared by Toms Grēviņš (@tomsgrevins) on

„Viens no lielākajiem ieguvumiem līdzās tam, ka saziedotā nauda nodrošinās cilvēcīgas beigas paliatīvās aprūpes pacientiem un atvieglos viņu ģimeņu ikdienu, ir plašais cilvēku loks, ko esam uzrunājuši. Mēs redzam, ka pie stikla studijas pulcējas visi - skolēni ar skolotājiem, ģimenes ar bērniem, jaunieši un seniori -, un tas savā ziņā nav pārsteigums. Mēs apzināmies, ka tēma skar ikvienu no mums, un esam līdzatbildīgi, lai nevienam nebūtu jāmirst badā, slāpēs un neciešamās sāpēs. Sirsnīgs paldies ikvienam, kurš bija ar mums kopā, – mēs to jutām,” saka studijas dīdžejs Toms Grēviņš.

Palīdzību var pieteikt ikviens, kura ģimenē ir paliatīvās aprūpes pacients. To var izdarīt

www.dodpieci.lv vai sazinoties ar Ziedot.lv un norādot, kāds atbalsts ir vajadzīgs. Informācija tiek nosūtīta Ziedot.lv komandai, kura sazinās ar palīdzības pieteicēju, lai pēc iespējas ātrāk nodrošinātu speciālo šķidro pārtiku vai citu atbalsta terapiju.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu